'POKOPAO' MINISTRA MARIĆA

‘MARIĆU, TI KAKAV JESI, UDARIO BI POREZ I NA KAMEN’: Bloger Krule žestoko napao ministra i objasnio zašto Hrvati voze krntije

Poznati bloger Krule u najnovijoj objavi komentirao je najavu ministra financija, Zdravka Marića, o uvođenju novog poreza na automobile starije od 10 godina.

Marić je jučer izjavio kako je “prosječna starost automobila u Hrvatskoj 12 i pol godina”,  što je “poglavito rezultat recesije, a vozni park je zastario”.

“Tri četvrtine vlasnika automobila ne plaćaju porez na cestovna motorna vozila, što znači da su im automobili stariji od 10 godina. I to želimo promijeniti. Za sada nije predviđen tzv. zeleni porez, ali moramo početi voditi računa o tome jer pojedinci su postali relevantni na domaćim i svjetskim tržištima”, izjavio je ministar financija Marić.

[VIDEO] BLOGER KRULE O FORMULARU ZA POREZ NA NEKRETNINE: ‘Vrlo lako se ispunjava. Napišete samo…’

Na novi mogući porez sarkastično se u tekstu osvrnuo i poznati bloger Krule koji je ministru “objasnio” zašto Hrvati obožavaju svoja stara vozila i koje su sve prednosti posjedovanja starog automobila koji samo što se ne raspadne.

VLADA IZBRISALA POREZ NA NEKRETNINE, PLENKOVIĆ NAJAVIO: ‘Tu ćemo problematiku riješiti kroz jedan drugi zakon’

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Uvode nam porez na krame od auta.

Veli onaj ministar… Marić jel… veli… što bi porez plaćali samo oni koji voze aute stare do 10 godina… kad je još 75% onih koji voze aute starije od 10 godina… ka tim porezom će potaknuti nas kramaše da kupujemo nove aute.

Mariću… čim je tebe hranilo?… i gdje ti živiš, krutejebo… u kojoj državi? U najmanju ruku, ka da mi vozimo krame jer smo zaljubljenici u iste te krame. Znaš zašto mi ne kupujemo nove aute? Jel znaš zašto?

MINISTAR FINANCIJA OBJAVIO: Ništa od poreza na nekretnine u 2018., ali – stižu izmjene kod oporezivanja starijih automobila

Zato što nas alergija lovi kad nam prkno dodirne tkaninu sjedala novog auta… ospe nam se guzica ka majmunu babunu.

Kašljemo jer nema prašine unjem, zato mi ne kupujemo nove aute… mi obožavamo kašljati.

Kad upališ duga svjetla na novom autu… vidiš kud voziš… a na to nismo navikli… navikli smo, kad upalimo duga da bace 6 ipo metara ispred… a ne 150 ka na novima pa na 100tom metru komotno vidiš 2 ježa di se karaju na sred ceste… mi obožavamo kad ne znamo što nas noću čeka na cesti.

Ljeti nam golub proleti kroz auto jer su nam prozori spušteni, nemamo klimu… da ju imamo, morali bi zatvarati prozore… al kako onda pričati sa drugim sudionicima u prometu?… zato ti mi ne kupujemo nove aute.

Na nizbrdici ne staviti kamen iza zadnje gume?… da u novom autu vozikamo kamen džaba? Ti kakav jesi, udario bi nam i porez na kamen… a i oćeš.

Da nam na tehničkom kažu “Prošli ste!”… kako u pičku materinu?… kako? Da im odgovaramo “Jeste li sigurni? Dajde ga još jednom provucite, sigurno ste se zajebali?”. Kako bi od sramote izašli sa tehničkog a da 100 kuna nismo ostavili kod mjenjača. Zato mi ne kupujemo nove aute.

U novom autu suvozača vidiš… gdje nećeš kad sa one kontrolne table dopire morsko plava svjetlost. Mi u kramama moramo napipati lice suvozača… onda pogađamo:
– Mama?
– Ne
– Baba?
– Ne
– Punica?
– Ne
– Pa ko je u pm?
– Ivanka
– Koja Ivanka jebote?
– Stopirala sam kod Brinja
– Aaaaaaaa

Ovi novi se sami ugase kad si na semaforu. To jedino priznamo zbog čega se isplati kupiti novi auto… naši se isto gase… doduse ne samo na semaforu nego… jebiga… svuda.

Mariću… nisu problem novci… mi ti novaca imamo ka tvoj bivši šef Todorić… nego ono… ne kužiš ti to. I da… uvedi porez na sve nas što u frižideru imamo parizer… jer tako ćeš nas potaknuti da jedemo janjetinu i teletinu.

Jebem li ti sunce žareno koje te grije… da ti jebem!”, napisao je u svom prepoznatljivom stilu Krule.

Njegova objava dosad je prikupila više od sedam i pol tisuća lajkova.

Povratak na Net.hr