PROKURISTICA KRAŠA

MARICA VIDAKOVIĆ NA DIONICAMA KRAŠA ZARADILA VELIKU LOVU: Kupila ih je u pravi tren, tvrdi da nije imala povlaštene informacije

‘Ni ranija ni posljednje stjecanje dionica nisu rezultat bilo kakve zlouporabe povlaštenih informacija s moje strane, već iskaz mog povjerenja u poslovanje Kraša’, odgovorila je prokuristica Kraša Marica Vidaković na tvrdnje da je zahvaljujući povlaštenim informacijama zaradila 460.000 kuna na dionicama Kraša koje je kupila prije nego što je najveći dioničar objavio ponudu za preuzimanje

Marica Vidaković kupila je krajem kolovoza veću količinu dionica Kraša, kompanije u kojoj je ona prokuristica. Otprilike tjedan dana kasnije najveći dioničar Kraša (Mesna industrija Pivac) objavio je ponudu za preuzimanje i nakon toga je cijena Kraševih dionica odletjela u nebo, a Vidaković zaradila oko 460 tisuća kuna – objavio je u petak Index dodajući kako se time otvara sumnja da je Vidaković mogla znati da će biti objavljena ponuda za preuzimanje, što će dići cijenu dionica.

Drugim riječima, da je imala povlaštenu informaciju na temelju koje je obvaila tzv. insajdersko trgovanje za kakvo se u nekim zemljama poput SAD-a ide u zatvor.

Kupovinu dionica nije skrivala od javnosti

Povodom tog teksta, Vidaković se danas putem elektronske pošte obratila Indexu te u svome dopisu odbacila tvrdnje da je raspolagala povlaštenom informacijom odnosno da je znala za namjere novog investitora.

U mailu je potvrdila da je 28. kolovoza stekla 900 dionica Kraša po cijeni od 390 kuna po dionici te da to nije skrivala od javnosti jer je, piše, pravodobno “obavijestila investicijsku javnost i nadležna tijela u skladu s važećim propisima”.

“Ni ranija ni posljednje stjecanje dionica nisu rezultat bilo kakve zlouporabe povlaštenih informacija s moje strane, već iskaz mog povjerenja u poslovanje društva Kraš d.d.. Konstrukcija pojedinih novinara da bih ja u kolovozu ove godine imala saznanja o namjerama novog investitora da započme značajniji otkup dionica Kraša d.d. je sama po sebi neuvjerljiva”, napisala je dodavši da tvrdnje iz teksta Indexa smatra “zlonamjernim, a moguće i naručenim napadima”.

U SRBIJI PIŠU O ‘HISTERIJI U HRVATSKOJ’: Mali dioničari Kraša ne žele prodati dionice zagonetnom srpskom biznismenu

U bitku za Kraš ušao i srpski biznismen

Index piše da je 900 dionica koje je Vidaković kupila potkraj kolovoza za 351.000 kuna jučer vrijedilo 810.000 kuna.

Inače, u priču oko preuzimanja dionica Kraša ovih dana uključio se srpski biznismen Nebojša Šaranović kupivši u samo nekoliko dana dionice Kraša u vrijednosti od 100 milijuna kuna te stekavši pet posto, ,a neki tvrde i 10 posto udjela u Krašu. Mediji u Srbiji pišu kako je Šaranović time pomrsio račune najvećim dioničarima, braći Pivac, koji su očekivali da će relativno mirno preuzeti kompaniju. Beogradske Večernje novosti objavile su da je Marica Vidaković nervozno reagirala na pitanje njihovog novinara je li kontaktirala sa Šaranovićem.

“Sastali smo se prvi i posljednji put prije četiri godine i nakon toga nije bilo kontakata. Tada ništa nisu nudili i to je bio klasičan poslovni razgovor”, kazala je Vidaković za Večernje novosti.

OTKRIVENO ZAŠTO JE SRPSKI BIZNISMEN KUPIO PRECIJENJENE DIONICE KRAŠA: Evo za koga je Šaranović obavljao šoping

Povratak na Net.hr