NOVI IZAZOVI

MARIĆ OTKRIO MINISTRIMA S KOLIKIM SREDSTVIMA RASPOLAŽE VLADA: ‘Rokovi su kratki, ali sve je izvedivo’

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je upoznao Vladu s hodogramom planiranja proračuna za iduću godinu, a ministar graditeljstva Lovro Kuščević s projektima koje će pokrenuti njegovo ministarstvo.

VLADA SE OGLASILA O DRAMI U BANSKIM DVORIMA: ‘Goran Marić nije podnio ostavku! Dobit će ministarstvo’

Zdravko Marić je u izvještaju iz njegovog resora izvijestio premijera Andreja Plenkovića o hodogramu planiranja proračuna za iduću godinu.

‘Upoznao sam nove kolege i općenito cijelu Vladu s tim hodogramom. Rokovi su kratki, kao i za poreznu reformu, ali sve je izvedivo, sve će biti u skladu s očekivanjima i sve će biti u skladu s rokovima’, odgovorio je Marić na upit novinara nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i ministara u Banskim dvorima.

Poreznu reformu, kazao je, predstavit će do kraja tjedna te dodao: ‘Još ćemo vidjeti, bit ćete obaviješteni kada će biti na sjednici Vlade’.

Novi izazovi

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević premijera i kolege ministre upoznao je s projektima koji se rade u Ministarstvu i izazovima koji ih očekuju.

‘Iz resora mog ministarstva ide reforma svih reformi, a to je spajanje katastra i zemljišnih knjiga. Ide vrlo brzo usvajanje novog programa energetske učinkovitosti vrijednog 211 milijuna eura, kao i nastavak programa POS-a. Nastavit ćemo radit dobro kao i do sada’, odgovorio je Kuščević na upit novinara nakon sastanka u Vladi.

POTRES U NOVOJ VLADI, MINISTAR GORAN MARIĆ DAO OSTAVKU!? ‘Ljut je kao ris!’

Planovi u turizmu

Ministar turizma Gari Cappelli ističe kako su turističke brojke bolje, ali i kako se u turizmu ne broje samo noćenja te ima dosta problema koje treba riješiti, zakonske regulative.

‘Jedna od najbitnijih, za veće investicije i zapošljavanje, je rješavanje pitanja turističkog zemljišta. Time dobivamo na dodatnoj kvaliteti, zapošljavanju i većim investicijama, ne samo stranih nego i domaćih investitora. Što je najbitnije to su većinom brownfield investicije, znači ne diramo prirodu, ne diramo zaštitu itd.’, rekao je Cappelli odgovarajući na pitanja novinara prije sastanka premijera Andreja Plenkovića s ministrima u Vladi.

Ministar turizma u realizaciji svojih planova očekuje i podršku premijera, jer i sam premijer insistira na investicijama, većem zapošljavanju.

‘Mislim da je to nešto što je već u tijeku, pripremalo se, samo treba jedan dodatni korak, dodatnu snagu, koju će premijer sigurno dati’, rekao je Cappelli.

Povratak na Net.hr