Play ponuda

MARAS U SABORU: / 'Zašto je HDZ izabrao sebe kao prioritet, a ne Zagrepčane?', IVIĆ: 'Vi zlorabite Sabor za lokalnu kampanju'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Na Marasovo skretanje teme na Zagreb Ivić ga je prozvao da zlorabi Sabor za lokalnu kampanju kao mogući kandidat za gradonačelnika Zagreba

15.5.2020.
12:28
Patrik Macek/Pixsell
Play ponuda

Saborskim zastupnicima SDP-a nije u petak bilo jasno zašto se raspravlja o prijedlogu Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, s obzirom da se Sabor uskoro raspušta i taj zakon neće biti izglasan.

"Ovo je jedna klasična pokazna vježba manevarskim streljivom. Raspušta se Sabor u ponedjeljak, ovaj Zakon je u prvom čitanju i mi ga donijeti nećemo. Čemu onda ovo? Ako je Zakon tako dobar, mogli ste ga povući iz prvog čitanja, poslati u hitnu proceduru i usvojit ga”, kazao je Arsen Bauk (SDP).

Njegovog stranačkog kolegu Gordana Marasa zanima zašto je Vladi važniji taj zakon od zakona o obnovi Zagreba nakon potresa.

Image
I DOK VLADAJUĆI TRAŽE IZBORE NA LJETO, OPORBA PORUČUJE: /

'Raspuštanje Sabora ne znači nužno da ćemo na birališta, evo i zašto'

Image
I DOK VLADAJUĆI TRAŽE IZBORE NA LJETO, OPORBA PORUČUJE: /

'Raspuštanje Sabora ne znači nužno da ćemo na birališta, evo i zašto'

Maras: Zašto je HDZ izabrao sebe kao prioiritet, a ne Zagrepčane?

"Zbog čega još nema u javnoj raspravi tog zakona, zbog čega je HDZ izabrao sebe kao prioritet, a ne desetke tisuća Zagrepčana i Zagrepčanki? Zbog čega ste ih prevarali i napravili od nas u ,građane drugog reda”, upitao je Maras vladajuće.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić, koji je Saboru predstavio zakon o Sveučilištu obrane i sigurnosti, odgovorio je kako nije riječ o nikakvoj pokazanoj vježbi, već "točki na 'i'” u jednom dugotrajnom procesu .

Istaknuo je kako je dobro da se o tome raspravlja iako zakon neće biti usvojen u ovom mandatu.

"Na tom projektu se radi puni niz godina, to nije projekt jedne vlade, već nekoliko vlada i nije nikakva žurba da se što prije raspravi”, kazao je.

Ivić: Maras zlorabi Sabor za lokalnu kampanju

Na Marasovo skretanje teme na Zagreb Ivić ga je prozvao da zlorabi Sabor za lokalnu kampanju kao mogući kandidat za gradonačelnika Zagreba.

WJa sam ovdje došao raspravljati i braniti ovaj zakon o Sveučilištu i molim vas da o tome raspravljamo”, poručio je Ivić.

Predloženim zakonom stvara se okvir za osnivanje Sveučilišta obrane i sigurnosti, visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove za potrebe obrambenog sustava i sustava domovinske sigurnosti.

Sveučilište će omogućavati obrazovanje budućih časnika Hrvatske vojske, ali i zaposlenika u drugim tijelima čiji su poslovi i ovlasti povezane s domovinskom sigurnosti.

Play ponuda
Play ponuda