Play ponuda

SDP-OVAC ŽESTOKO: 'Tko garantira da Plenković nije pozitivan na koronu? Moguće je da širi virus po Hrvatskoj...'

Image
Foto: Pixsell

'Bjegunac od samoizolacije danas kritizira SDP jer smatramo, kao i većina naših sugrađana, da se ponaša neodgovorno te je moguće da širi virus obilazeći ovih dana Hrvatsku',

29.6.2020.
13:10
Pixsell
Play ponuda

Nizu oporbenih političara koji oštro kritiziraju premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića zbog odbijanja da ode u samoizolaciju, pridružio se danas i Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a i kandidat na listi Restart koalicije u 1. izbornoj jedinici.

Plenković je pretprošlog vikenda bio u Zadru, na teniskom turniru Adria Tour, gdje se fotografirao u društvu Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića i drugih tenisača kojima je ubrzo potom utvrđeno da su pozitivni koronavirus.

Image
PLENKOVIĆ OSTAJE PRI SVOME I ODBIJA U SAMOIZOLACIJU: /

'S tenisačima sam proveo samo par minuta...tu je priči kraj '

Image
PLENKOVIĆ OSTAJE PRI SVOME I ODBIJA U SAMOIZOLACIJU: /

'S tenisačima sam proveo samo par minuta...tu je priči kraj '

I virtualni savjetnik Andrija 'šalje' premijera u samoizolaciju

Premijer se nakon toga testirao i nalaz mu je, kako je priopćeno iz Vlade, bio negativan. I članovi Nacionalnog stožera dali su Plenkoviću za pravo da zbog toga ne treba ići u u samoizolaciju. Usprkos svemu, oporba i dio javnosti pozivaju Plenkovića da se samoizolira, što je on s indignacijom više puta odbio rekavši da nema potrebe za tim jer je sa spomenutim (zaraženim) tenisačima proveo tek nekoliko minuta. Plenković se također, na predizbornim skupovima i druženjima HDZ-a, proteklih dana susretao s članovima i simpatizerima stranke bez maske na licu.

SDP-ovac Peđa Grbin čak je upitao Andriju, digitalnog savjetnika u borbi protiv koronavirusa, bi li osoba koja se proteklih dana ponašala poput Plenkovića, trebala ići u samoizolaciju te je od Vladine aplikacije dobio potvrdan odgovor.

'Tko garantira da Plenković nije pozitivan na koronu?'

Grbinov stranački kolega Maras u svom je stilu, pak, u objavi na Facebooku Plenkovića nazvao "bjeguncem od samoizolacije" te ga pozvao da se ponovno testira i javnosti pokaže rezultate testiranja.

"Bjegunac od samoizolacije danas kritizira SDP jer smatramo, kao i većina naših sugrađana, da se ponaša neodgovorno te je moguće da širi virus obilazeći ovih dana Hrvatsku. Ne vjerujemo više Božinoviću, Capaku i Berošu koji ga cijelo vrijeme pokrivaju i podržavaju u njegovoj neodgovornosti. Tko garantira da Plenković nije pozitivan na koronu. Zabrinut sam za sve koji će doći u kontakt s njime tijekom narednih dana pa i tijekom današnjeg sučeljavanja. Odgovoran čovjek bi bio u samoizolaciji dok dva tri testa ne bi pokazala da je negativan. Plenković je neodgovoran i građani će ga zbog toga na izborima kazniti", napisao je Maras na Facebooku te svojoj objavi prikačio prošlotjednu fotografiju iz Zadra na kojoj je Plenković u društvu Đokovića i Ivaniševića.

Play ponuda
Play ponuda