Play ponuda

MARAS PORUČIO VLADAJUĆIMA: / 'Dajte gradski ili državni stan onima koji su u potresu ostali bez domova'

Image

Odgovarajući na prozivke da skuplja političke bodove jer je kampanja za parlamentarne izbore, Maras je rekao kako nije on odredio kampanju

25.5.2020.
14:54
Play ponuda

Predsjednik zagrebačkoga SDP-a Gordan Maras zatražio je u ponedjeljak ispred Studentskog doma Cvjetnog naselja da se državni ili gradski stan dodijeli svima onima čiji su stanovi i kuće oštećeni u potresu i ne mogu se u njih vratiti.

"Imamo novo naselje koje se gradi i izgradilo se u Podbrežju, imamo u Sesvetama. Grad ima stanove - neka osigura i to je vrlo jednostavna poruka", istaknuo je Gordan Maras na konferenciji za novinare okružen ljudima koji su nakon potresa smješteni u Cvjetno naselje.

Rekao je da je tu oko 600 ljudi, ali, dodao je, desetci tisuća ljudi su u sličnoj situaciji i država ih je zaboravila.

"Nažalost, došli smo u takvu situaciju da moramo apelirati i tražiti od Vlade RH i Grada Zagreba da rade ono za što su plaćeni i što im je posao - a to je da pomognu ljudima", istaknuo je Maras. Podsjetio je da je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću poslao otvoreno pismo sa zahtjevom da se ljudima da sigurnost.

Država i grad trebali bi najprije ponuditi svoje stanove

Smatra da bi država i grad trebali najprije ponuditi svoje stanove, a kad se ti stanovi popune, osigurati sufinanciranje najamnine dok se ne donese zakon i ne obnove nekretnine.

Pozvao je Plenkovića da učini nešto za nastradale dok je predsjednik Vlade. Smatra kako će Hrvatski sabor u novom sazivu morati najprije donijeti zakon o obnovi i stati iza tih ljudi.

"Dajte stanove koje ste podijelili dužnosnicima, navodno zaslužnim građanima, koji su kasnije kojekakvim vezama bili povezani i s Vladom i s gradonačelnikom, dajte te stanove građanima", poručio je Maras i dodao da Zagreb ima u vlasništvu oko 5000 stanova, a država još toliko.

Odgovarajući na prozivke da skuplja političke bodove jer je kampanja za parlamentarne izbore, Maras je rekao kako nije on odredio kampanju.

"Šta da radim, da šutim zbog toga što je kampanja, pa nisam ja odredio da bude kampanja. Odredio je da bude kampanja Plenković, ja nisam htio da bude kampanja, ja sam htio da se donese zakon... neka pomognu ljudima", zaključio je Maras.

Play ponuda
Play ponuda