SHOW U PARLAMENTU

MARAS U SABORU VADIO SNOPOVE NOVČANICA: ‘Zaista je bilo dramatično. Bauk se uplašio da su to njegovi novci…’

Pojašnjavajući zašto SDP neće podržati poreznu reformu Gordan Maras je danas u Saboru mahao novčanicama, ali ispod klupe vadio i cijele snopove. Sve je to pomno promatrao Arsen Bauk na čiji se račun potom našalio Jandroković.

SDP-ov Gordan Maras izveo je u Saboru danas pravi mali show. Obrazlažući ministru financija zašto neće podržati njegovu poreznu reformu Maras je počeo prvo vaditi nekoliko novčanica ispod saborske klupe, a potom je počeo vaditi i cijele snopove.

Pokazujući nekoliko novčanica Mariću je kazao kako je to novac koji će zaraditi prosječna hrvatska obitelj na temelju izmjena poreznih razreda, dok je izvadivši snopove rekao da je to iznos koji će zaraditi visokoplaćeni menadžeri. “Ovo je prosječna obitelj – 400 kuna godišnje, 30 mjesečno. Oko 60.000 tisuća kuna za obitelj za koju se vi zalažete, menadžer u trgovačkoj korporaciji i supruga koja radi dobro plaćen posao”, pojasnio je Maras.

Dok je on izvlačio novčanice sve je sjedeći pored njega pomno i s velikim zanimanjem pratio Arsen Bauk kojeg je potom, šaleći se, prokomentirao potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Zaista je bilo dramatično. Gledao sam kolegu Arsena Bauka. Uplašio se da su to njegovi novci i skoro je posegnuo za njima”, kazao je predsjedavajući izazvavši time smijeh u sabornici.

maras, bauk, sabor, smijeh

Inače, svoju računicu Maras je iznio i na svom Facebook profilu. No, ondje je bilo vidljivo da kao svoje dokazne materijale nije koristio snopove pravih novčanica, što baš sa snimaka iz sabornice nije bilo vidljivo.

Povratak na Net.hr