PALJBA PO PREMIJERU

MARAS: ‘HDZ je doživio debakl u Zagrebu, Plenković je izgubio i to će obilježiti izbore’

SDP-ovac Gordan Maras prokomentirao je rezultate izlaznih anketa, rekavši da je HDZ doživio debakl.

‘Mi smo zadovoljni rezultatom. Ovo su lokalni izbori pa su atmosfere i dočeci rezultata na terenu. Ljudi su tamo, slave. Zadovoljni smo što je SDP unatoč upitnicima u kampanji potvrdio svoju snagu tamo gdje smo jaki. Izvrstan rezultat gospodina Obersnela. Čestitam mu. SDP je potvrdio svoju snagu. Plenković je dosta često pokazivao palac gore i dolje u Saboru, ali ovo je poruka prema dolje Plenkoviću. Ovaj debakl HDZ-a u Zagrebu će obilježiti izbore. SDP-ova lista je dvostruko bolja od HDZ-ove’, rekao je Maras.

SDP podržava Anku Mrak-Taritaš, dodao je.

‘U Zagrebu je izgubio Plenković’

Što se tiče borbe u Zagrebu, Maras kaže kako je u tom gradu izgubio Plenković, jer je Prgomet bio njegov kandidat.

‘U Zagrebu se nije natjecao Prgomet nego Plenković, jer Prgomet je njegov osobni izbor. On će se s tim morati suočiti. Ja na njegovu mjestu ne bih predlagao nove ministre nego bih donio zaključke koje su birači već donijeli’, rekao je Maras.

‘Imamo četiri najveća grada’

Zadovoljno je zaključio kako SDP ima tri puta jači rezultat nego HDZ.

‘Imamo četiri najveća grada – u ta četiri grada jedino SDP ima u tri grada svojeg kandidata u drugom krugu i jednu sigurnu pobjedu. Kada bismo samo s te strane gledali, SDP na osnovu anketa ima tri puta jači rezultat u odnosu na HDZ. Čestitam Vrkiću, Mrak-Taritaš i Obersnelu. A u Splitu smo imali specifičnu situaciju’, zaključio je Maras.

Povratak na Net.hr