JAVIO SE IZ BRUXELLESA

PLENKOVIĆ ODGOVARA NA NAPADE DESNIČARA: ‘Hasanbegović više nije član Vlade? Ne vidim problem u tome…’

Premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku Europskog vijeća, komentirao nezadovoljstvo dijela birača izborom Nine Obuljen, a ne Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, a govorio je i o Goranu Mariću i njegovoj ulozi u novoj vladi.

Dio HDZ-ovih birača već danima javno poručuje da se osjećaju izdanima zbog toga što Zlatko Hasanbegović nije član nove Plenkovićeve vlade, a on poručuje da u tome ne vidi nikakav problem, piše Večernji list.

Prerezali članske iskaznice, žele Hasanbegovića

Mnogi na društvenim mrežama izražavaju svoje nezadovoljstvo, objavljuju fotografije prerezanih članskih iskaznica HDZ-a i poručuju da je HDZ izgubio njihov glas jer Hasanbegović nije imenovan kao član Vlade.

 

‘Na mandataru je da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat i imat će svoj prostor za djelovanje. Ja u biti ne vidim nikakav problem u tome’, kaže Plenković.

HASANBEGOVIĆ OBJASNIO KONTROVERZNI POTEZ: ‘Javnost to zanima, a sutra to više neću moći objaviti’

ZVIJEZDA DESNICE NAPALA PLENKOVIĆA: ‘Morala sam reagirati zbog nekih članova nove Vlade…’

BUJANEC ŽESTOKO NAPAO PLENKOVIĆA: ‘Hasanbegovića je odbacio kao psa!’

Marić će ministarstva koordinirati a ne voditi

Kada je riječ o ‘ministru bez portfelja’ Goranu Mariću, novinare je zanimalo hoće li on naposljetku dobiti svoje ministarstvo ili ne. Plenković ipak poručuje – on će ministarstva koordinirati, a ne voditi.

‘Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedan od tih ureda je DUUDI. To su vrlo ozbiljne zadaće. Želimo najprije temeljito snimiti stanje, vidjeti kako kvalitetno koordinirati rad svih tih ureda i agencija’, rekao je Plenković.

ŽESTOKE KRITIKE OPORBE: Odluka o ministru bez portfelja je ishitrena i neprihvatljiva

 

Povratak na Net.hr