Play ponuda

Mamiću zbog teških uvreda dolazi DORH na vrata?

shimmer fallback
15.3.2013.
13:49
Play ponuda

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, je na čelu ovog ministarstva. On je hrvatomrzac'', obrušio se Zdravko Mamić na ministra Željka Jovanovića u programu radija Soundset Plavi. Snimka je u međuvremenu uklonjena s Youtubea.

Na cijeli slučaj reagirala je SDP-ova saborska zastupnica, ujedno i Jovanovićeva kolegica, Marija Lugarić, koja je poručila da se radi o kaznenom djelu.

''Ako je i od Mamića, previše je. Radi se o kaznenom djelu iz članka 325 kaznenog zakona - javno poticanje na nasilje i mržnju'', poručila je preko Facebooka i dodala da očekuje od DORH-a djelovanje sukladno zakonu.

Podsjetimo, Mamiću sukobi sa članovima Vlade nisu strani, pa je tako nedavno na skupštini HNS-a uvrijedio i zamjenika ministra Jovanovića, Petra Skansija, koji je pred okupljenima pročitao pismo premijera Zorana Milanovića. Mamić je tom prilikom rekao da to nije Milanovićevo pismo te da je ''sramota što je Skansi napravio od sebe''.

''Ministarstvo prosvjete i sporta ruglo je ove Vlade i to misli 99 posto građana, jer 15 mjeseci na vlasti iza njih su samo afere. Divim se kako ih Milanović još trpi i podnosi'', poručio je tom prilikom Mamić.

"Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio.

Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a gospodina Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", najavili su iz HNS-a.

Play ponuda
Play ponuda