NAKON ODLUKE VKS-A

MAMIĆ O NASTAVKU SUĐENJA U OSIJEKU: ‘Nastavlja se jedan kupleraj u pravosuđu protiv kojeg ja dalje nastavljam borbu’

Zdravko Mamić komentirao je odluku VKS-a o nastavku suđenja na Županijskom sudu u Osijeku

Ministar pravosuđa Ivan Malenica odbio je zahtjev Zorana Mamića u kojem je tražio izdržavanje kazne u Bosni i Hercegovini. Ukoliko se Mamić do 10. svibnja ne javi na izvršenje kazne, za njim će biti raspisana tjeralica te će se od BiH tražiti njegovo izručenje.

Također, danas je visoki kazneni sud (VKS) odbio prijedlog Zdravka Mamića, kao i ostalih optuženika, da se slučaj premjesti s Županijskog suda u Osijeku. Tvrde da javno iznesene optužbe jednog optuženika nisu razlog koji bi upućivao na subjektivnu pristranost svih ostalih sudaca tog suda.

VISOKI KAZNENI SUD ODBIO IZMJEŠTANJE MAMIĆEVA SUĐENJA: Evo kako su komentirali optužbe na račun sudaca

Zdravko Mamić o nastavljanju suđenja u Osijeku

Zdravko Mamić za RTL Danas je komentirao odluku suda da se suđenje nastavi u Osijeku.

“Znači, s jedne strane imate gdje Vrhovni sud koji donio odluku da se suđenje neće moći pravično odvijati u Zagrebu pred Županijskim sudom jer Zdravko poznaje možebitno četiri suca, a u isto vrijeme Visoki kazneni sud donosi odluku da to što su neki kriminalci i lopovi na osječkom sudu ne delegira mogućnost da se suđenje odvija pred sudom u Osijeku. Tako da je to nastavlja se jedan kupleraj u hrvatskom pravosuđu protiv kojeg ja dalje nastavljam borbu”, rekao je Mamić.

ZDRAVKO MAMIĆ ISTO ŽELI ODSLUŽITI KAZNU U BIH: Njegova obrana poslala službeni zahtjev: ‘Time se neće ugroziti svrha kažnjavanja’

MOŽE LI SE ZORAN MAMIĆ IZVUĆI? Odvjetnik uvjeren: ‘Nema elemenata po kojima bi se moglo odbiti izvršenje presude u BiH’

Povratak na Net.hr