Zdravko Mamić, bivši šef Dinama i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, nakon presice u utorak u Mostaru, nastavio je s javnim optužbama.

Tijekom konferencije za novinare od gotovo dva sata, Mamić je optužio šefa Vrhovnog suda Đuru Sessu te još neke suce za korupciju i primanje mita. U utorak je Mamić izjavio da je USKOK-u u listopadu 2020. dostavio USB s izjavama i sadržajem, što je USKOK i potvrdio. Poručili su kako provjeravaju sadržaj.

U međuvremenu su u javnost izašle fotografije i optužbe koje je Mamić predao USKOK-u. Darko Krušlin, sudac osječkog Županijskog suda, jedan je od sudaca koje je Mamić prozvao te je sudac već podnio kaznenu prijavu protiv njega tvrdeći da su prijava i optužbe lažne.

Ni nakon utorka, Mamić nije posustao već je nastavio "rat" preko Facebooka.

Mamić: 'Ovo radim za sve koji su ostali bez posla'

"Zaprimio sam danas tijekom dana puno vaših poruka podrške i upita zašto se izlažem ovakvom riziku, dodatnom kaznenom progonu i pogibelji. Iskreno, meni ovo ne treba. Mogao sam u miru biti u Bosni i Hercegovini koja mi je pružila utočište i utjehu. Mene je država kojoj sam donio sve od novca do slave osudila, moja obitelj je već uništena, sve što sam stvarao već je oduzeto, ono što sam najviše volio raditi više ne mogu. Predosjećao sam to od onog dana kada sam se usudio biti nešto više od običnog poslušnika i kada sam pristao na reket ljudi koji bi trebali biti moralne vertikale našeg društva, naši uzori.

Ovo radim za sve vas koji ste ostali bez posla zbog nikad osuđenih malverzacija, čiji su životi upropašteni susretom s nepravdom, čija su djeca stradala u Domovinskom ratu, a njihovi krvnici nikada nisu osuđeni, za sve one kojima je nepravedno suđeno, čiji su članovi obitelji umrli čekajući presude, za sve one koji su morali podmititi da bi živili u miru ili mitom spašavati svoj život, koji ste morali gledati svoju djecu kako odlaze iz države trbuhom za kruhom. Zdravko Mamić je nebitan.

Bitno je što ćemo ostaviti svojoj djeci, a vjerujte mi na riječ, suci koji naplaćuju reket neće biti u našoj ostavštini. Reforma pravosuđa je ispred nas, svima vama koji ste uzimali mito od ranjivih za svoj posao budite u strahu, a vas veliku većinu poštenih sudaca pozivam da izgradite sustav koji će takve unaprijed eliminirati, a ne im dodjeljivati počasti. Ne zbog Zdravka Mamića, nego zbog vaše djece. Nastavljamo dalje, sve dok se ne istraže svi detalji, uključujući nerazmjere primanja sudaca koje sam spomenuo te njihovih troškova i imovine! Vi ste sluge svog naroda i pravde, a ne njegovi reketari", napisao je Zdravko Mamić na Facebooku.