Nakon jučerašnje konferencije za novinare u Mostaru na kojoj je prozvao te za korupciju i primanje mita iznova teško optužio predsjednika vrhovnog suda Đuru Sessu, ali i suce Županijskog suda u Osijeku koji su ga osudili, Zdravko Mamić i danas je nastavio nizati optužbe na račun Sesse. Podsjetimo, jučer je Mamić izjavio, a USKOK potvrdio da im je on još u listopadu prošle godine dostavio USB stick s izjavama i sadržajem koji provjeravaju.

Mamić se danas oglasio na Facebooku, a objavu naslovljenu "Slučaj Đuro Kessa" prenosimo u cijelosti.

'Donosio sam mu novac u kancelariju'

"Spreman sam u svakom trenutku staviti se na dispoziciju državnom odvjetništvu i USKOK-u i svim institucijama Republike Hrvatske da dokažem da je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kriminalac i da sam mu ja osobno kao predsjedniku suda donosio u kancelariju novac da bi mijenjao već donesene presude i da bi utjecao na postupke u tijeku. Primjer toga su dva postupka suca Ježeka u kojima je Sessa kao Predsjednik suda smijenio suca zato jer previše BRZO zakazuje raspravu, te da PREVIŠE REVNO obavlja posao i time UGROŽAVA PRAVIČNOST POSTUPKA. Predsjednik suda je smijenio suca jer predobro radi posao, a taj sudac Ježek je odlučio ne biti više sudac i postao javni bilježnik. Ostalo je na vama, izvucite zaključke, pridružite se borbi i podijelite video", napisao je Mamić na Facebooku.

Pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora

Podsjetimo, Vrhovni sud ovog je tjedna potvrdio nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću zbog protuzakonitog izvlačenja 116 milijuna kuna iz GNK-a Dinamo. Zdravko Mamić je time pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanović je osuđen na tri godine zatvora

Zdravko Mamić od lipnja 2018. boravi u Hercegovini, a izjavio je da je spreman odslužiti zatvorsku kaznu, ali samo u BiH koju je nazvao "svojom prvom domovinom".