ODLUKA PALA

MALETIĆ IPAK NEĆE U VLADU: ‘Nije željela izgurati kolege niti biti potpredsjednica bez portfelja’

Ivana Maletić dalje će svoju karijeru graditi u Bruxellesu i neće se pridružiti Vladi Andreja Plenkovića. Potvrđuje to izvor blizak Maletić navodeći kako joj niti jedna od ponuđenih opcija nije bila prihvatljiva.

Ivana Maletić se neće pridružiti Plenkovićevoj Vladi i ostaje eurozastupnica u Bruxellesu, piše Večernji list navodeći kako HDZ-ovka nije htjela svojim ulaskom u Vladu izgurati Tomislava Tolušića ili Zdravka Marića. Izvor blizak Maletić navodi kako joj nije bilo prihvatljivo, s ljudske strane izgurati kolege za koje smatra da dobro rade svoj posao, a baš njihovi resori nudili su joj se kao ministarska opcija.

Plenković joj je, pak, ponudio i da bude potpredsjednica bez portfelja, međutim nije željela kao osoba bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva.

“Loše bi se osjećala da je njezin ulazak u Vladu značio eliminaciju Tolušića ili Marića. Osim toga, Ivana Maletić ne želi svaštariti, 20 godina bavi se pristupanjem EU-u, fondovima, financijama, pa neki drugi resor nije dolazio u obzir”, kazao je izvor blizak Maletić.

Upravo to je razlog zbog kojih ona uz Plenkovića i Davora Ivu Stiera u srijedu nije bila u Bruxellesu kako bi podnijela ostavku na svoju funkciju. Za Stiera se već inače zna da će u budućoj Vladi biti ministar vanjskih poslova i potpredsjednik za isti resor.

ZAVRŠEN SASTANAK PLENKOVIĆA I PETROVA: ‘Moramo formirati Vladu što prije, oporba je već najavila spektakl u Saboru’

Povratak na Net.hr