USVAJANJE ZAKONA U SABORU

LOVRINOVIĆ SE OBRUŠIO NA PETROVA: ‘Njegova praksa nije prihvatljiva ni u mjesnim zajednicama’

Svojim komentarom na konstituiranje Sabora javio se i bivši zastupnik stranke Most Ivan Lovrinović, na svome Facebook profilu.

Nakon što je rekao kako su očekivanja građana velika, jer su takva bila i predizborna obećanja građana, Lovrinović se okrenuo svojim bivšim stranačkim i koalicijskim kolegama.

Tako je kritizirao Božu Petrova “koji je odmah navalio da se usvoje tzv. ‘jamstva’ čime se želi pokazati da će se obećano odmah ispuniti. I prije formiranja vlade.”

Dodaje kako je procedura usvajanja obećanih promjena u vidu novih zakona odrađena na način koji bi začudio svakog razumnog čovjeka. “Mi zastupnici doslovno smo na stol dobivali vruće prijedloge zakona tek donesene s kopirnih aparata. Zbog toga su bile dvije stanke; jedna od 15 minuta, a druga od sat vremena a svaka je produžena za još sat vremena. Čemu to?”

“Nitko od nas nije materijale mogao pročitati a tražilo se da se o njima glasuje. No, formirana većina može u Saboru što hoće, pa je tako i ovaj puta bilo. Nejasno je da takvu praksu koriste ljudi koji se stalno u javnosti zalažu za poštivanje procedure i razuma. Takva praksa nije prihvatljiva u malim firmama ili mjesnim zajednicama, a kamo li u Saboru koji bi morao biti uzor. Sudeći po prvoj sjednici to nažalost nije. Matematika i demokracija očito ovdje ne idu zajedno.”

‘STALOŽEN POPUT SVEĆENIKA. AL’ STRAH BI GA MOGAO KOŠTATI’: Kako će Petrov vladati Saborom?

božo petrov
Vjeruje li Petrov Plenkoviću?Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Lovrinović priznaje kako tamo ima i dobrih prijedloga, ali mu nije jasna žurba. Zaključuje kako Most očito ne vjeruje HDZ-u, te da želi ostvariti ono što su tražili prije no što se formira Vlada.

Most bi bio i koalicijski partner i korektiv

Bivši mostovac podsjeća kako je ključna težnja Mosta biti korektiv HDZ-a, s kojim je u isto vrijeme u koaliciji. ” Biti u koaliciji, a htjeti biti korektiv; drugačiji, ne snositi zajedničku odgovornost i čvršće se vezati za zajednički program i rizike je nemoguće. Zato je Most tražio mjesto šefa Sabora.”

Lovrinović kaže kako je prvo namjeravao podržati šefa i pomoćnike u Saboru. Ali nakon što je vidio kako se krši elementarna procedura nije mogao protiv sebe te je ostao suzdržan.

“Zanimljivo je bilo vidjeti kako se HDZ-Most i SDPHNS odlično slažu kada treba osvojiti najvažnije odbore u Saboru. Tu među njima nema razlike jer je borba za fotelje njima draga i najvažnija.”

Rekao je i kako je Petrov dobro vodio radni dio sjednice, osim što je loše procjenio vremena za stanke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr