TRAŽE ISTO ŠTO I LANI

LOVRINOVIĆ OŠTRO KRITIZIRAO MOST: ‘Znam ih k’o svoj džep. Kao udav će stezati Plenkovića’

Ivan lovrinović na prošlim je izborima ušao u Sabor kao kandidat i ekonomski strateg Mosta, a na ovima je ponovno osvojio mandat, ali kao čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku u koaliciji sa Živim zidom.

Gostujući u emisiji InfoBIZ na N1 Televiziji, Lovrinović je kritizirao svoju bivšu stranku Most, a naročito način na kojim pregovaraju s potencijalnim partnerima.

ZERP kao Mostov tajni adut

”Znam Most kao svoj džep, ali znam i strategiju. Iste zahtjeve su tražili prije godinu dana. Kad se trebalo odlučiti SDP ili HDZ onda se netko sjetio – dajte da im damo ZERP, pa da vidimo kako ćemo jednog izbaciti iz igre. Onda su sutradan i SDP i HDZ rekli da prihvaćaju”, kazao je Lovrinović.

Pregovaračku strategiju Mosta opisao je poprilično zastrašujućom usporedbom.

”Most ponavlja iste stvari i istu strategiju. Oni će kao udav stezati Plenkovića”, kazao je Lovrinović.

ZAVRŠENA PRVA RUNDA PREGOVORA HDZ-A I MOSTA: ‘Ovo je jedan mali zalog budućoj suradnji’

Neće podržati vladu, samo dobre prijedloge

Lovrinović kaže da njegova stranka, ali ni koalicija Jedina opcija, ne mogu podržati buduću vladu. Međutim, kaže, podržat će one prijedloge i rješenja koja budu smatrali kvalitetnima.

”Ako ta vlada bude imala dobra riješenja kao što je promjena Zakona o HNB-u, ovršni zakon ili nešto drugo. Ne možete uvijek biti anti-protiv”, rekao je Lovrinović.

Ponudit će i svoje prijedloge jer stranka kojoj je na čelu, kaže, ima respektabilan broj članova iz akademske zajednice koji mogu dati svoj obol”.

OTKRIVENO ŠTO ĆE HDZ PONUDITI MOSTU: Dobit će jedno ministarstvo koje jako žele, ali i manje fotelja nego lani

 

Povratak na Net.hr