Prozvana županica: 'Građani moje županije nisu mentalno retardirani niti bolesni!'

Nakon što ju je bivša predstojnica njenog ureda optužila za zloporabu sredstava županije, županica Sisačko-moslavačka Marina Lovrić Merzel je sazvala konferenciju za novinare na kojoj je odgovorila na teške optužbe.

Lovrić Merzel je kazala kako je ovo bio ‘medijski linč bez presedana’. “Ovo što se dogodilo na HTV-u je nečuveno”, rekla je Merzel, koja tvrdi da je Jovev za vrijeme porodiljnog dopusta vodila predizbornu kampanju HDZ-ovog protukandidata za župana, javlja Jutarnji list.

“Time je prekršila zakon, a prekršila je i sva moralna načela kako blati županiju i svoju županicu”, izjavila je Lovrić Merzel.

“Ne mogu se oteti dojmu da se HTV osobno obračunava sa mnom. Stankovića sam tužila, a Jovev je dobila otkaz! To je čista manipulacija. Zašto je nije pitao je li radila za HDZ, kako to da nije to učinila prije?… Ovo odavno nije viđeno da se bez jednog dokaza blati osoba koja obnaša dužnost”, rekla je županica.

Gostovala i u Dnevniku HRT-a

Županica je gostovala i u Dnevniku HRT-a i ponovila iste stvari, kazavši da je ovo politički obračun i žestoka kampanja HDZ-a. Ponovila je da Jovev nije ništa naređivala jer je njoj nadređena njena pročelnica. Ponovila je zatim i da je triput birana i da se uporno izbjegava primjetiti kolika su ulaganja u njenu županiju. “Građani moje županije nisu mentalno retardirani niti bolesni!”, kazala je Lovrić Merzel govoreći kako je tri puta birana na funkciju. Također, kazala je da se nije čula s premijerom Milanovićem.

U međuvremenu je županijski državni odvjetnik u Sisku, Stipe Vrdoljak, potvrdio je da je postupanje u ovom događaju u tijeku, tj. da županijski DORH radi prema svojim ovlastima.

Županica Lovrić Merzel je za Media servis također komentirala optužbe. “To je politički obračun sa mnom jer gospodin Stanković kojeg sam tužila zbog istupa u ‘Nedjeljom u dva’ je na sudu sa mnom. Koristi HTV za osobne obračune, a on zna i gospođa, to nisu rekli, da je ona na porodiljnom dopustu bila šefica kampanje mog protukandidata HDZ-a”, kazala je Merzel.

http://www.jutarnji.hr/jasmina-jovev-o-svim-grijesima-zupanice-marine-lovric-merzel/1160940/

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr