NOVE SNAGE NA BANIJI / Petrinja i Glina dobili nove gradonačelnike, Ikić Baniček pobijedila u Sisku

Tijesna bitka vodila se za čelne pozicije u Sisku, Petrinji i Glini

30.5.2021.
20:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon pristiglih rezultata drugog kruga lokalnih izbora, jasno je da se na Baniji također mijenja politička slika. U drugom krugu za čelne pozicije borili su se i u Sisku, Petrinji i Glini.

Sisak

U Sisku su se za poziciju gradonačelnice u drugom krugu borile Željka Josić (HDZ, HSLS, HKS, HSP, SDA Hrvatske, HSS, HSU, HNS) i Kristina Ikić Baniček (SDP, Centar, Laburisti, Zelena alternativa - ORaH), a iako je bitka bila tijesna do samog kraja i odlučivao je svaki glas, sisačka gradonačelnica je Ikić Baniček.

Glina

Jasno je da će Glina na izborima dobiti novog gradonačelnika, au drugom krugu snage su odmjerili Ivan Janković (Kandidat grupe birača) i Radomira Lončarevića. Janković je pobijedio s dobivena 1.782 glasa.

Petrinja

Iako je aktualni petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović (Reformisti, HSS, HSU, HKS) bio uvjeren u pobjedu u drugom krugu, čini se da su se Petrinjci odlučili za HDZ-ovu Magdalenu Komes koja je pobijedila s dobivenih 5.718 glasova, dok je Dumbović dobio 3.752 glasa.

Novi župan

Također, u drugom krugu bira se i sisačko-moslavački župan. Nakon Ive Žinića, novim sisačko-moslavačkim gradonačelnikom postaje Ivan Celjak (HDZ, HSLS, HSS, HSP, HKS, HNS, HSU) koji su u drugom krugu borio s Danielom Berdaisom (SDP, Centar, Laburisti, HDRS, Zelena alternativa - ORaH).

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali