SPORNA IM I UVJERENJA

LJUTITI MESIĆ: ‘Ovo je grubi pokušaj da mi zatvore usta, ali ja ću prestati tek kad umrem’

“Nije riječ o štednji, nego obračunu sa mnom, o grubom pokušaju da mi se zatvore usta. Namjerno kažem – pokušaju. Evidentno je da inicijatori prijedloga svoj zamišljeni cilj neće ostvariti. Upozoravam ih da će moje aktivnosti završiti tek završetkom mog života, kao i moja uvjerenja, što će ih vjerojatno zaboljeti”, kazao je Mesić odgovarajući na ukidanje njegovog ureda.

“Valjda je Hrvatska sada definitivno spašena? Žalosno ne zbog mene, nego zbog Hrvatske, i mislim da sve više ljudi to i shvaća”, riječi su kojima je odluku u Saboru o ukidanju njegovog ureda, što je ministrica Jurlina Alibegović pravdala uštedom od 600 tisuća kuna, komentirao bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić na današnjoj konferenciji za novinare, piše N1.

Mesić je istaknuo da je odluka donesena bez pitanja i rasprave što ukazuje na jednoumlje u Hrvatskoj. Također je vladajućima pojasnio da je ured bivšeg predsjednika osnovan jer inače bivši šefovi država radeći u njemu i koristeći svoje brojne kontakte diljem svijeta otvaraju vrata raznim tvrtkama, omogućuju izravan kontakt s članovima vlada drugih država, i ukratko – rade na gospodarskoj diplomaciji.

PETROV O UKIDANJU MESIĆEVOG UREDA: ‘Naravno da to nije obračun s neistomišljenicima. To smo napravili zbog ušteda’

‘Najradije bi me izbrisali s lica zemlje’

“Krajnje je glupo kada mi se podbacuje da ured nije podnosio izvješća o učinku svog poslovanja. Takvo izvješće nitko živ ne može napraviti, tko zna koliko sam ja, a koliko tvrtka imao udjela u sklapanju raznih poslova”, kazao je Mesić ističući da je svaka tri mjeseca te na kraju godine podnosio izvješća o utrošku novca.

STJEPAN MESIĆ

“Iznosi su od onih koji bi me najradije izbrisali s lica zemlje išli i do nekoliko desetaka milijuna kuna. Kad se usporedi podatak da su uz moju pomoć sklopljeni veliki poslovi, poput one s brodogradnjom, onda je doista priča za malu djecu da se sad štedi na ovome. No i za njih, današnja su djeca dosta obrazovana,” kazao je bivši predsjednik države.

Kao primjer je naveo i svoju intervenciju u Šibeniku prilikom koje je “francuski igrač” želio uložiti 900 milijuna eura u velik projekt.

‘Grubi pokušaj da mi se zatvore usta’

“Uključen je bio i Karamarko, htio sam da intervenira kod vlasti u županiji i u Šibeniku. Karamarko se dobrim dijelom angažirao, ne znam dokle je projekt došao, ali to je bio veliki angažman naših građevisnkih firmi. To je do sada ponuđena, najveća investicija na Mediteranu i Jadranu. Dakle, nije riječ o štednji, nego obračunu sa mnom, o grubom pokušaju da mi se zatvore usta.
Namjerno kažem – pokušaju. Evidentno je da inicijatori prijedloga svoj zamišljeni cilj neće ostvariti. Dali su mi puna dva tjedna kako bih završio započete aktivnosti i riješio status zaposlenih, a to je jedan službenik”, kazao je Mesić demantirajući informaciju da je imao dva zaposlena te ističući kako nikada nije koristio automobil i vozača već da se vozio sa svojim osiguranjem.

Ured bivšeg predsjednika
Ured bivšeg predsjednikaFoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

One koji smatraju da će sada prekinuti sve svoje aktivnosti nazvao glupima, jer prije svega ne želi u svijet poslati lošu reklamu obavještavajući ljude s kojima je surađivao da su mu vladajući onemogućili daljnje aktivnosti. Dodao je još kako će pronaći način kako bi i dalje pomagao gospodasrtvu Hrvatske te da će i dalje odgovarati na pozive stranih državnika, ali da neće putovati na račun poreznih obveznika kao što to nije činio ni dosad.

OŠTAR ISTUP MESIĆA: ‘Karamarko je nekad tvrdio da je antifašist. Sada je pokazao svoje pravo lice’

‘Moja uvjerenja završit će tek s mojim životom, što će ih vjerojatno zaboljeti

Mesić smatra kako mu je ured ukinut zbog njegove predanosti borbi protiv korupcije i čvrstoj antifašističkoj poziciji. Pritom je istaknuo da se neće tolerirati ustaštvo, što je danas u Hrvatskoj jako moderno.

Rok od dva tjedna koji mu je Vlada dala da završi svopje aktivnosti, komentirao je: “Upozoravam ih da će moje aktivnosti završiti tek završetkom mog života, kao i moja uvjerenja, što će ih vjerojatno zaboljeti”.

MESIĆ NAKON ŠTO SU MU UKINULI URED: ‘Bezočno se operiralo lažima’

Povratak na Net.hr