‘Linić laže i manipulira, zbog njega ne mogu dobiti posao’

‘Ministar financija Slavko Linić laže i manipulira, njegovo neznanje i politička moć nisu najbolja kombinacija za uspjeh, a usto je i krivotvoritelj’, tvrdi Ante Samodol, bivši predsjednik HANFA-e.

Vlada je, naime, na preporuku ministra financija Slavka Linića u četvrtak predložila Saboru da ne podrži financijsko izvješće HANFA-e za 2011. godinu zbog sumnje da ta agnecija nije bila pravedna i dosljedna, ”što su potvrdile i nedavne presude Visokog upravnog suda u slučaju Liburnije i u slučaju Agrokor – Belje”. Podsjetimo, Ante Samodol je na čelu HANFA-e bio od 2006. do kraja 2011.

”U slučajevima Liburnija i Agrokor – Belje, HANFA je postupila u skladu sa svojim zakonskim obvezama. Predmet Liburnija je, podsjetimo se, predmet nadzora koji je HANFA dovršila još u lipnju 2009., te Hanfa u 2011. nije imala nikakvog posla u vezi s navedenim predmetom, pa tako ni taj predmet ne može biti od utjecaja na bilo kakvu ocjenu rada HANFA-e u 2011. godini.

Štoviše, ni Visoki upravni sud nije taj predmet riješio u 2011., već je ove godine vratio HANFA-i na ponovno odlučivanje. Predmet Agrokor – Belje nije pravomoćno dovršen. Točnije, sud je poništio rješenje HANFA-e (na sjednici 11. srpnja 2012., a ne u 2011., na koju se odnosi izvješće) zbog proceduralne pogreške ne ulazeći u meritum stvari te je predmet vratio HANFA-i na ponovno odlučivanje ne prejudicirajući, naravno, kakva će konačna odluka Agencije biti”, pojašnjava Samodol, koji Linića optužuje da prejudicira odluke HANFA-e.

”Linićevi su argumenti potpuni idiotizam. Ministar novoj ekipi u vodstvu Hanfe šalje poruku: ‘Nemojte se slučajno usuditi presuditi drukčije!’ Takvim postupkom posve sigurno izlaže pritisku sve službenike te, navodno neovisne, institucije koje će provoditi ove ponovljene postupke. Ja mu ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama”, kaže Samodol, koji Linićev napad tumači napadom na njega osobno zbog slučaja Liburnija.

Iako je od njegove smjene prošlo već osam mjeseci, Samodol je još uvijek bez posla, piše Večernji list.

”Nitko me ne želi zaposliti. Na intervjuima za posao mi kažu: ‘Pa tebe proganjaju Linić, Todorić i Škegro!’ Razumijem ih, ne žele se zamjeriti moćnima…”, rekao je Ante Samodol.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr