'Ako propadaju, to samo znači da se nisu uspjeli održati'

Ministar Slavko Linić je i u ponedjeljak navečer, gostujući u Dnevniku Nove TV, oštro nastavio napadati poduzetnike i prozivati ih što nisu vratili ono što je u njih uloženo – 8 milijardi kuna kojih se država odrekla iz proračuna.

Linić je kazao da je “red da taj privatni sektor počne proizvoditi i izvoziti”, i da očekuje rezultate na mjere koje je pokrenula Vlada, spomenuvši smanjenje nelikvidnosti i predstačejanu nagodbu.

Na pitanje je li “politika nečinjenja” kriva za stanje u privatnom sektoru, Linić se nije složio. “Najlakše je samo Vladu optužiti. Prema tome, ne mislim da su samo bivše Vlade bile krive, svaki je gospodarstvenik trebao nešto učiniti. Jer mi se sada bavimo neuspješnima, onima koji su u problemima. Ne govorimo o tome kako je dosta njih prisutno u izvozu, da su uspješno se etablirali, ne samo u Europi nego i po cijelom svijetu, neovisno je li to farmaceutska industrija, IT tehnologija, mogi su bili sasvim drugačijeg smjera. Uspješni i borili su se bez pomoći države”, kazao je Linić.

Na pitanje o ovrhama koje je pokrenula Porezna uprava, koje bi trebale obuhvatiti 75.000 dužnika, Linić je kazao kako su ti imali tri reprograma i predstečajnu nagodbu kao mogućnost, te da ako takvi propadnu, “to samo znači da se nisu uspjeli održati, da su i do sada trošili nepotrebno resurse, da su zauzimali radno mjesto nekoj uspješnoj firmi koja jednostavno nije mogla zbog njih raditi”.

“Večeras nas gledaju mnogi radnici. Ti radnici da bi dobili svoju skromnu plaću svaki mjesec redovito plaćaju i poreze i doprinose, svaki mjesec, baz dana zakašnjenja. Koji je onda razlog da netko drugi tko je poduzetnik ne plaća svoje obveze”, kaazo je Linić.

Povratak na Net.hr