PRIČA KOJA JE PODIGLA PRAŠINU / Likom se proširila glasina da su se zadarski policajci u Korenici zarazili HIV-om. Oglasila se policija: 'Nemamo takvih saznanja'

Image
Foto: Ilustracija: Dino Stanin/Pixsell

Skrećemo pažnju kako je podatak o HIV pozitivitetu/nosilaštvu, ukoliko on i postoji, povjerljiv te sam po sebi ne predstavlja kažnjivo ponašanje niti obvezu izvješćivanja javnosti, kažu iz policije

23.2.2023.
15:10
Ilustracija: Dino Stanin/Pixsell
Play logo

U ličkom naselju Korenici po kafićima jedna od glavnih tema razgovora je masovna zaraza policajaca HIV-om, piše portal Zadardanas.com. Prema informacijama izvora iz Postaje granične policije Korenica, zaraženo je navodno na desetke policajaca.

Izvor zaraze je, kako prenosi medij, jedna Ukrajinka koja je radila kao konobarica u restoranu poznatog koreničkog ugostitelja - inače velikog ljubitelja medvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvorima iz PU Zadarske zaraženo je najmanje desetak zadarskih policajaca, ali točan broj se još utvrđuje. Ti policajci su bili u nadzoru granice radi sprječavanja prelaska migranata.

Policajci iz Zadra bili su smješteni kod koreničkog ugostitelja gdje je radila Ukrajinka s kojom su navodno imali spolne odnose. Zaraza HIV-om je otkrivena kod poroda jedne žene za koju se tom prilikom ustanovilo da je zaražena.

Korisnici usluga prostitucije?

Svi policajci iz PU Zadarske koji su bili na terenu u Korenici podvrgnuti su provjerama i testiranjima. Portal Zadardanas postavlja pitanje jesu li zaraženi policajci bili korisnici usluga prostitucije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se pokaže da je to istina, mogli bi biti izloženi kaznenom progonu zbog kršenja čl.157 st.2 Kaznenog zakona, odnosno korištenja usluga prostitucije za što je zapriječena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se policija

O ovom navodnom slučaju se u četvrtak poslijepodne oglasila i policija. "Obavještavamo vas da Policijske uprave ličko-senjska i zadarska ne raspolažu saznanjima da su policijski službenici zaraženi AIDS-om, kao što ne raspolažemo niti saznanjima o kojoj ženskoj osobi se navodno radi", odgovorili su iz PU zadarske na upit 24 sata o ovom navodnom slučaju.

"Skrećemo pažnju kako je podatak o HIV pozitivitetu/nosilaštvu, ukoliko on i postoji, povjerljiv te sam po sebi ne predstavlja kažnjivo ponašanje niti obvezu izvješćivanja javnosti. Dapače, upravo zbog moguće diskriminacije osobe nužno je pridržavati se uzusa profesionalnosti svih koji na bilo koji način mogu doći do te informacije. Zaključno vas obavještavamo kako niti jedan policijski službenik u Policijskim upravama zadarskoj i ličko-senjskoj nije zatražio nikakvu vrstu pomoći, a iz koje bi se mogla naslutiti njihova uključenost u glasine koje navodite", odgovorili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo