HRVOJE KNIEWALD

LIJEČNIK KOJI VIŠE OD 20 GODINA LIJEČI DJEČJA SRCA: ‘Pamtim svakog mališana i svoj posao radim sa srcem, a poslije radnog dana volontiram’

Liječnik s odjela pedijatarske kardiologije u Vinogradskoj bolnici Hrvoje Kniewald već 20 godina osluškuje dječja srca, a osim među mališanima, omiljen je i među roditeljima kojima često olakšava neizvjesnost kad su njihovi mališani bolesni.

Doktor Kniewald shvaća kako je to kad je dijete teško bolesno pa pokušava roditeljima što više olakšati te muke. Uvijek se potrudi dati stručan savjet ili utješiti nekom toplom rječju. Neku srčanu manu ima više od 10 tisuća djece u Hrvatskoj, a doktor Kniewald ni sam ne zna koliko ih je pregledao. Ipak, pamti svako dijete.

‘Pamtim svaki slučaj, svaki je na svoj način. Mi svoj posao radimo sa srcem i ne lišavamo se emocija dok radimo svoj posao’, kaže.

Nakon radnog dana u bolnici, Kniewald ostatak dana i svoje slobodno vrijeme posvećuje volontiranju u Udruzi Veliko srce malom srcu. Od toga, kaže, nema materijalnu korist.

‘Ljudi me pitaju kakvu korist imam od toga. Nemam ništa materijalno, imam nešto što se ne može kupiti novcem, a to je sigurno puno vrednije’, rekao je za Novu TV.

Svoje zannje i iskustvo voli prenositi i mladim liječnicima, a volonter je i na sportskim terenima.

Povratak na Net.hr