PLJUNUO NA SVE DOKTORE

LIJEČNICI PRIJAVILI KOLEGU MILANA KUJUNDŽIĆA ČASNOM SUDU: ‘Uvrijedio nas je i omalovažio’

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža podnijet će zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom HLK-a protiv Milana Kujundžia zbog njegove nedavne izjave, priopćila je Komora.

Naime, Kujundžić je nedavno hrvatske liječnike prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću, kaže Goluža.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a, od kojeg je Goluža zatražio prethodno očitovanje o spornoj izjavi, utvrdilo je Kujundžić tom izjavom povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te da nije časno postupio prema svojim kolegama.

Kaže da neki ne zarade svoju plaću

‘Brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zarade svoju plaću, ne znaju raditi, niti hoće raditi. Oni koji hoće, ne mogu zaraditi dovoljno pa idu dalje, kao što idu najbolji košarkaši ili nogometaši’, rekao je Kujundžić na konferenciji za medije održanoj 31. kolovoza u Splitu.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a zatražilo je njegovo očitovanje nakon te izjave, a on je u njemu potvrdio izrečenu izjavu.

‘Mišljenja smo kako liječnik Milan Kujundžić iznošenjem predmetne izjave svoje ponašanje i djelovanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio liječnike, kao i buduće liječnike, prikazujući ih kao neodgovorne i lijene osobe koje ne zaslužuju svoju plaću. Ovakvom izjavom kojom se ocrnjuje rad liječnika i njihove zasluge, liječnik Milan Kujundžić u vlastitoj promidžbi tijekom predizborne kampanje nije časno postupao prema svojim kolegama’, smatra Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a.

‘Nanio je svima štetu’

Goluža kaže kako je Kujundžić svojom izjavom omalovažio svoje kolege i nanio veliku štetu svim liječnicima u Hrvatskoj.

‘Istupanje u javnosti uvijek, pa i u predizborno vrijeme, nosi sa sobom odgovornost za izgovorenu riječ. Kolega Kujundžić je neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio rad, znanje i časne namjere velike većine hrvatskih liječnika. Time je nanio nemjerljivu štetu kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu. U skladu sa stavom Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a, prof.dr.sc. Kujundžića prijavit ću Časnom sudu HLK-a’, rekao je Goluža.

Povratak na Net.hr