CAPAKOVA POMOĆNICA NA UDARU / Obiteljski liječnici: 'Bubaš iznosi laži i implicira da pacijenti zbog nas umiru od covida!'

Image

'Implicirala je da liječnici obiteljske medicine ne liječe bolesnike oboljele od Covida po pravilima struke i da su obiteljski liječnici krivi za umrle od Covida', stoji u priopćenju KoHOM-a

14.1.2022.
22:29
Screenshot/RTL

Izjave pomoćnice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marije Bubaš, koje je izrekla u četvrtak navečer u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, izazvale su oštru reakciju Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM). U priopćenju KoHOM-a stoji da je Bubaš u toj emisiji iznosila laži i grubo manipulirala činjenicama.

Evo cijelog priopćenja KoHOM-a:

'Implicirala je da ne liječimo oboljele od covida'

''U emisiji Hrvatske radio televizije Otvoreno, emitirane 13. siječnja 2022., pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš, među ostalim, kazala je kako bolnice bolesnike oboljele od Covida zaprimaju 12,9 dan od pojave simptoma, da su oni do tada neadekvatno skrbljeni jer je pao broj kućnih posjeta, te da tih 12,9 dana pacijenti oboljeli od Covida vode borbu za život. Time je pomoćnica ravnatelja HZJZ implicirala kako liječnici obiteljske medicine ne liječe bolesnike oboljele od Covida po pravilima struke, da su obiteljski liječnici krivi za umrle od Covida i da liječnici obiteljske medicine ne rade svoj posao jer ne odlaze u kućne posjete.

Pomoćnica ravnatelja HZJZ Bubaš je izrekla laž i u cilju da diskreditira obiteljske liječnike (to je činila i u mnogim dosadašnjim javnim nastupima), grubo manipulirala činjenicama. Time je povrijedila dostojanstvo svih obiteljskih liječnika u Republici Hrvatskoj, ali i cijelu struku obiteljske medicine.

Pokrenut će disciplinski postupak protiv Bubaš

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine zbog toga će protiv pomoćnice ravnatelja HZJZ Bubaš poduzeti sve pravne korake. Među ostalim, KoHOM će Hrvatskoj liječničkoj komori uputiti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv pomoćnice Bubaš. Možemo samo sumnjati ili pretpostaviti što su razlozi ovakvog sustavnog neprofesionalnog i nekolegijalnog ponašanja pomoćnice Bubaš koja je odlučila služiti politici, a ne struci i pacijentima.

KoHOM će poduzeti sve mjere da zaštiti struku obiteljske medicine, obiteljske liječnike i pacijente zbog kojih smo tu. Podsjećamo javnost, da je preko 85 posto svih oboljelih od Covida liječeno kod svojih obiteljskih liječnika koji su, kao i brojne kolege u bolnicama, dali maksimalan obol u ovoj pandemiji. Nećemo dopustiti da političari i zdravstvena administracija – koja je sinoć progovarala kroz pomoćnicu Bubaš – krivnju za katastrofalno vođenje krize uzrokovane pandemijom, pa tako i za veliki broj umrlih, prebace na leđa obiteljskih doktora ili pacijenata. Ističemo da su krivci isključivo oni koji su donosili političke odluke, a da ne konzultiraju zdravstvenu struku', stoji u priopćenju KoHOM-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali