Play ponuda

Liječnici nisu primijetili da su joj noge slomljene na pet mjesta!

shimmer fallback
5.6.2013.
8:19
Play ponuda

Zbog višestrukog prijeloma nogu koji nije prepoznao na rendgenskoj snimci, kirurg iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestara Milosrdnica mogao bi odgovarati za nesavjesno liječenje. Umjesto da se nakon slučajnog pada na cesti iz Traume kući vrati u gipsu, pacijentica Blaženka Kontrec (59) puna je tri tjedna hodala s prijelomima obje noge i trpjela bolove, da bi joj tek naknadno u istoj klinici na snimkama otkrili da su joj kosti stopala i gležnja slomljene na čak pet mjesta. Slučaj je prijavila Hrvatskoj liječničkoj komori, a od bolnice će, kako najavljuje, sudskim putem tražiti odštetu od 100.000 kuna.

Ova je Zagrepčanka u Traumatološku kliniku dovezena 22. travnja, nakon što je pala na ulici. Dežurni je kirurg tražio RTG-snimanje, ali kad je dobio snimke, tvrdi Blaženka Kontrec, nije ih ni pogledao, nego ju je otpravio kući s preporukom da miruje, stavlja obloge i pije analgetike.

''Taj doktor nije ni prišao mojoj nozi, koja je bila jako otečena, puna hematoma i podlivene krvi. Tražio je snimanje gležnjeva, a kad su snimke došle, samo je prepisao nalaz rendgenologa, gdje je pisalo da 'na snimkama gležnjeva nema koštane traume'. Tri tjedna nisam mogla stati na noge, a kad sam ponovno došla u Traumu, rekli su mi da imam prijelom desnog gležnja i četiri prijeloma lijevog stopala'', ispričala je.

Iz bolnice bez službenih komentara

Prošle je godine ova žena operirala karcinom dojke, no kad su joj tada priopćili dijagnozu daleko se manje šokirala, kaže, nego kad su joj mjesec dana od pada rekli da su joj obje noge slomljene, piše Novi list.

Od predstojnika Traumatološke klinike Aljoše Matejčića nije bilo moguće dobiti informaciju o tome kako je došlo do propusta u ovom slučaju, niti kakve će sankcije snositi liječnik ako se utvrdi njegova krivnja. Matejčić je preko svoje tajnice poručio da nema komentara te da svaki pacijent ima pravo žalbe nadležnoj bolničkoj službi ako smatra da su njegova prava povrijeđena.

Play ponuda
Play ponuda