'TO JE NONSENS' / Zbog novog zakona polovica vozača mogla bi ostati bez vozačke: 'Strahujemo svi. Najviše od nepoznanica'

Liječnici smatraju da je zakon neprovediv,  jer nema još niti pravilnika s popisom svih bolesti zbog kojih bi trebali oduzimati vozačku

23.10.2021.
18:14
Profimedia

Liječnici obiteljske medicine su ljuti nakon što su im odbijeni svi prigovori na zakon po kojem će ubuduće morati glumiti policajca i oduzimati pacijentima vozačke.

"Zapravo, to je nonsens. Trećina pacijenata koji su se danas prijavili za pregled sigurno bi otišla sa zabilješkom. Došao je s kurjim okom koje se upalilo i sad više nije siguran hoće moći s tim kočnicu stisnuti. On će isto sigurno otići kući s tom zabilješkom", rekla je liječnica obiteljske medicine Vesna Potočki za Dnevnik Nove TV.

Oni smatraju da je zakon neprovediv,  jer nema još niti pravilnika s popisom svih bolesti zbog kojih bi trebali oduzimati vozačku.

Neujednačeno postupanje

"Dovest će do potpuno neujednačenog postupanja liječnika diljem Hrvatske jer je sve prepušteno subjektivnoj procjeni liječnika", rekla je predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine Nataša Ban Toskić.

Taj bi zakon mogao narušiti odnos pacijenta i liječnika jer će mnogi na pregled doći autom, a kući morati pješice. Polovica vozača u Hrvatskoj mogla bi u nekom trenutku ostati bez vozačke, upozoravaju liječnici.

"Strahujemo svi. Najviše strahujemo od nepoznanica. Ne smije biti nepoznanica koja bi rezultirala time da iz neke sigurnosti ili mjere predostrožnosti nekom bude oduzeta mogućnost upravljanja vozilom, a samim time i zarada", rekao je Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali