OPAKI COVID-19

LIJEČNICA IZ DUBRAVE IMA VAŽNO UPOZORENJE ZA TRUDNICE: ‘Prema ECDC-u, postoji rizik osobio u zadnjem tromjesečju’

‘Treći val još uvijek traje. Mi smo stabilno, broj pacijenata nam se drastično ne povećava, ali se ni ne smanjuje. Ne mogu reći da je treći val gotov, barem u bolnici’, kazala je dr. Piskač Živković iz KB Dubrava

U Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, najvećoj covid-bolnici u Hrvatskoj, trenutno je hospitalizirano 415 oboljelih od Covida-19, a njih 70 je na respiratorima. Dr. sc. Nevenka Piskač Živković, voditeljica Respiracijskog centra KB Dubrava izrazila je sućut obitelji preminule trudnice u Varaždinu te je kazala kako u KB Dubrava nemaju kliničkih iskustava s trudnicama oboljelima od Covida-19.

“Prema podacima ECDC-a, postoji rizik osobito u zadnjem tromjesečju, što se trudnica tiče. Svaki takav nemili događaj, i da je jedan je previše”, kazala je Piskač Živković za Novu TV.

CAPAK TVRDI – TREĆI VAL JE GOTOV: ‘Krivulja se prelomila, broj novooboljelih nam pada. Očekujemo da će pasti i broj preminulih’

‘Broj pacijenata nam se drastično ne povećava’
Također je istaknula kako je cijepljenje djece iznimno važno.

“Već duže vrijeme se zna da su oni često asimptomatski i kao takvi lako prenose bolest unutar same obitelji. Ne treba zaboraviti da se i u dječjoj dobi može pojaviti teški oblik bolesti”, kaže.

Dr. Piskač Živković kaže da treći val epidemije u KB Dubrava još uvijek traje.

“Treći val još uvijek traje. Mi smo stabilno, broj pacijenata nam se drastično ne povećava, ali se ni ne smanjuje. Ne mogu reći da je treći val gotov, barem u bolnici”, kazala je Piskač Živković.

U KB DUBRAVA PROŠLE NOĆI OD POSLJEDICA COVIDA UMRLO 20-AK LJUDI: ‘Možemo reći da smo na vrhuncu trećeg vala’

U sljedeća dva tjedna osjetniji pad broja oboljelih?
Ipak, u sljedeća dva tjedna u KB Dubrava očekuju osjetniji pad broja pacijenata, ali što se tiče jeseni ne usude se prognozirati.

“Ne želim spominjati četvrti val. Problem srednje životne dobi u većem broju i dalje je prisutan, ti su bolesnici respiratorno nestabilniji, dolaze s težom kliničkom slikom i dio njih mora završiti u intenzivnoj. Ništa se nije promijenilo”, kazala je Piskač Živković za Dnevnik Nove TV.

ČLAN ZNANSTVENA SAVJETA BAN TVRDI DA TREĆI VAL JENJAVA, ALI PRESPORO: ‘Radi se o kombinaciji efekata’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr