'VIDOVNJAKINJA' PREVARILA OČAJNU MAJKU: Obećala da će joj novac 'očistiti' pa joj ukrala 681 tisuću kuna

Image

31-godišnja Hasiba Hopić našla se na optuženičkoj klupi jer je od jedne žene, predstavivši se kao vidovnjakinja, uzela više od 681.

11.2.2017.
22:00
Play logo

Š.Š. ima psihički bolesnog sina. Nadala se da će joj sin ozdraviti ako joj 'vidovnjakinja' skine urok s novca pa je tako Hasibi dala svu gotovinu i zlatninu kako bi ju 'očistila'. Hasiba joj je rekla da je na njezinu obitelj netko bacio urok, a ona joj može pomoći tako što je njezin novac 'oprati' i potom joj ga vratiti. Na taj bi način i njezin sin ozdravio.

Lažno se predstavila, obećala skidanje uroka i uzela velik novac

Hasiba se nesretnoj ženi predstavila kao Ana. Očajna joj je majka povjerovala i u nekoliko navrata od rujna do prosinca 2015. s njom se sastajala i pritom joj dala kune, eure i zlatni nakit, ukupne vrijednosti oko 681 tisuću kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Hasiba nije 'skinula urok i očistila novac' kako je obećala, već je za taj novac kupila kuću i zemljište u Zagrebu. Ona u Vrbovcu već ima kuću, i to površine 246 metara kvadratnih.

Na sudu rekla da prevarenu ženu ni ne poznaje

U petak joj je počelo suđenje zbog prijevare i pranja novca, a sucu je rekla da je nevina te da Š.Š., koju je prevarila, i ne poznaje. Vidovnjaštvom se nikad nije bavila, već prodajom tekstila, a njezin odvjetnik tvrdi da je kuću kupila novcem koji joj je obitelj dala. A Hasiba ima zaista veliku obitelj od čak 11 djece. Ni sama ne zna koliko joj djeca imaju godina. Jedino je sigurna da najstarija kći ima 44 a najmlađi sin 22 godine, dok za ostale nije baš sigurna. Hasiba nije pohađala školu, ali kaže da usprkos tome što je nepismena zna svoja prava.

Njezin je odvjetnik rekao da nikad ranije nije osuđivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo