‘Lakše je izgraditi novu bolnicu nego obnoviti staru’

Prilikom posjeta obnovljenom dijelu Opće bolnice Vukovar ministar Milinović rekao je da je ‘uvijek bilo lakše izgraditi novu bolnicu nego obnoviti staru, i zbog toga su nam radovi u Vukovaru prolongirani’.

“Uvijek je bilo lakše izgraditi novu bolnicu nego obnoviti staru, i zbog toga su nam radovi u Vukovaru prolongirani. Ipak, zadovoljan sam projektom obnove bolnice koja će donijeti bolji standard u liječenju pacijenata”, rekao je pri posjetu obnovljenom dijelu Opće bolnice Vukovar ministar zdravstva i socijalne skrbi, Darko Milinović, piše Slobodna Dalmacija.

Ministar Milinović obišao je bolnicu te istaknuo kako je financijska konstrukcija u domeni građevinskih radova zatvorena i neupitna. Procjenjuje se da bi obnova i opremanje vukovarske bolnice u konačnici mogli koštati i do 150 milijuna kuna.

“Vjerujem da će radovi na obnovi biti završeni do 2012. godine i do tada ćemo definirati načine pribavljanja sredstava za novu opremu. Upravo smo razgovarali i o nabavci novog uređaja za magnetsku rezonancu, a novac ćemo osigurati u okviru 700-800 milijuna kuna ulaganja u novu opremu na području cijele Hrvatske”, obećao je ministar Milinović.

Vukovarska bolnica imat će 210 akutnih postelja, sedam bolničkih odjela i vrlo jaku polikliničku službu u kojoj će prioritet imati specijalistička dijagnostika i dnevna bolnica.

“Nije nam cilj obnoviti bolnicu kakva je bila prije rata kada je imala čak 420 postelja, nego želimo napraviti malu i učinkovitu te dobro organiziranu bolnicu koja će kroz 24 sata u potpunosti pružati svu zdravstvenu zaštitu našim pacijentima”, poručila je ravnateljica Vesna Bosanac.

Prethodni članci:

arti-201002150156006
arti-201002090757006

Povratak na Net.hr