'Nisam niti malo zabrinut, jedva čekam dokazati svoju nevinost pred hrvatskim sudom', rekao je Kuščević komentirajući činjenicu da je Uskok protiv njega podigao optužnicu

Nakon godinu i pol istrage Uskok je optužio bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića za milijunske nezakonitosti sa zemljištem na Braču gdje je bio načelnik općine Nerežišća. Istraga je pokrenuta u rujnu 2019. godine, dva mjeseca nakon što je Kuščević podnio ostavku na ministarsku dužnost.

Kuščević je nakon saznanja da je Uskok protiv njega podigao optužnicu za 24sata rekao da se "radi o pravno neutemeljenoj predizbornoj optužnici, koja potvrđuje ono što je opće poznato u hrvatskoj javnosti glede načina i kvalitete rada DORH-a", rekao je Kuščević.

"Nisam niti malo zabrinut, jedva čekam dokazati svoju nevinost pred hrvatskim sudom", zaključio je.

Uskok je nakon provedene istrage pred splitski Županijski sud podigao optužnicu protiv Lovre Kuščevića i još petero osoba radi počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, primanja mita, pomaganja u primanju mita, davanja mita, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na prouzročenje stečaja i sprječavanja dokazivanja.