MOSTOVO KADROVIRANJE

KUM BOŽE PETROVA BEZ DIPLOME SJEO U FOTELJU DRŽAVNE TVRTKE: Promijenili pravila da bi postao drugi čovjek Hrvatskih voda

Na mjesto zamjenika ravnatelja Hrvatskih voda postavljen je Mario Bukmir iz Metkovića, koji je inače kum predsjednika Sabora Bože Petrova.

Osim što je Božo Petrov kum Bukmirovu djetetu, surađivali su još u Metkoviću, kada je Bukmir bio voditelj projekta za povlačenje novca iz fondova Europske unije, piše Slobodna Dalmacija.

Mostov ministar promijenio pravila

Cijela situacija u Hrvatskim vodama možda ne bi bila sporna da Bukmir ima traženo obrazovanje i iskustvo: visoku stručnu spremu i barem pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u vodnogospodarskim djelatnostima. Naime, upravno vijeće Hrvatskih voda s Mostovim ministrom Dobrovićem na čelu, nedavno je izmijenilo Statut Hrvatskih voda i odredilo nova pravila prema kojima zamjenik generalnog direktora sada može biti i netko s višom stručnom spremom i ‘posebnim vještinama kao što su organizacija i koordinacija za donošenje odluka, motiviranje radnika i davanje uputa za rad’.

Na Vladi je da te izmjene još potvrdi.

U Upravnom vijeću Most ima većinu

Mario Bukmir, naime, nema fakultetsku diplomu već je inženjer građevine s višom školskom spremom. Ovakvom izmjenom pravila, Most poništava ono na čemu su žustro inzistirali donedavno: stručni ljudi na čelu državnih tvrtki i institucija i borba protiv političkog kadroviranja.

Ova je odluka pojašnjena time da se novim kriterijima želi ‘proširiti krug osoba koje mogu biti imenovane zamjenikom generalnog direktora’. Također se izmjenom Statuta broj rukovodećih osoba na čelu te tvrtke povećao s tri na četiri osobe. Osim toga, u Upravnom vijeću Hrvatskih voda većinu ima Most.

DOGOVOR MOSTA I HDZ-A: Umjesto raspisivanja natječaja, stranke međusobno podijelile državne tvrtke

SVE MOŽE AKO MINISTAR KAŽE: Promaknuća uoči izbora dobila dva Orepićeva prijatelja

Grmoja: To nije zapošljavanje nego politička funkcija

Mostov Nikola Grmoja upitan za komentar o tome da je Božo Petrov svom kumu ‘sredio’ posao, rekao je da se ne radi o zapošljavanju, već o političkom kadroviranju, piše N1.

Nikola Grmoja
Nikola GrmojaFoto: Patrik Maček/Pixsell

‘Ostavljamo Zorana Đurokovića kao direktora, to pokazuje da nam nije važna stranačka pripadnost, a radi kontrole ćemo postaviti čovjeka koji se dokazao u realnom sektoru i u području EU-ovih fondova’, rekao je Grmoja.

 

Povratak na Net.hr