KANDIDAT ZA WASHINGTON

‘JA SAM ČOVJEK ZA POSEBNE ZADATKE’: Je li bivši šef Ureda predsjednice budući veleposlanik RH u SAD?

Iako sam kaže da su to medijske spekulacije na koje ne obraća pažnju, kuloari spominju Domagoja Juričića, dojučerašnjeg šefa Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao budućeg veleposlanika Republike Hrvatske u SAD.

“To su medijske spekulacije. Nabacuju se imenima pa što bude. Ne obraćam pažnju na to. Ja sam čovjek za posebne zadatke. Dođem, počistim i idem dalje. Meni je izazov dovesti stvari u red. Školovao sam se u SAD-u za reforme i to je jedino što me zanima”, kazao je Juričić za tportal.

Već je radio u veleposlanstvu u SAD

Juričić je nedano na osobni zahtjev razriješen dužnosti predstojnika Ureda predsjednice RH i predsjednika njezinog Vijeća za gospodarska pitanja. Za veleposlaničku dužnost, na koju ga zasad kandidiraju tek kuloari, Juričića kvalificira i činjenica da je prije sedam godina radio u Ministarstvu vanjskih poslova kao prvi tajnik za gospodarske odnose pri Veleposlanstvu RH u Washingtonu.

Usto, njegovo ime vjerojatno se spominje u tom kontekstu nakon što je predsjednica Grabar Kitarović izjavila da je nezadovoljna pojedinim diplomatima.

KOLINDA VS. AMBASADORI: Predsjednica veleposlanicima poručila da se ne smiju miješati u unutarnja pitanja, ubrzo joj stigao odgovor

Iskoristit će pravo na dužnosničku plaću

Kao bivši državni dužnosnik Juričić ima pravo na još šest mjeseci isplate pune plaće (oko 17.000 kuna) te još šest mjeseci isplate polovice tog iznosa, no kaže kako će tu pogodnost “iskoristiti, ali ne do kraja”.

Na njegovo dosadašnje mjesto predstojnika Ureda predsjednice imenovana je dosadašnja pročelnica kabineta predsjednice RH Anamarija Kirinić.

NOVA RJEŠENJA NA PANTOVČAKU: Predsjednica razriješila dužnosti predstojnika Ureda i posebnu savjetnicu

 

 

Povratak na Net.hr