MINISTROVA KADROVIRANJA

KUJUNDŽIĆEVE ČISTKE: Smijenio Karamarkovog kuma, a na vodeća mjesta u bolnice doveo ljude iz svoje bivše stranke

Kada je riječ o smjenama i promjenama u upravnim vijećima bolnica i HZZO-a, može se zaključiti da se još jednom radi – o politici, piše Večernji list.

Vjenčani kum Tomislava Karamarka, dr. Milivoj Novak, tako je smijenjen iz glavnog tijela HZZO-a. U njega su imenovani dr. Drago Prgomet i dr. Stjepan Bačić. Bačić je, podsjetimo, ranije bio pod povećalom inspekcije HZZO-a u bolnici Merkur, a sada će u tom tijelu raditi.

PRESLAGIVANJE IZA ZATVORENIH VRATA: Evo kome je sve vlada podijelila fotelje, a koga smjenila

Ministrovi ljudi iz Hrvatske zore

U Upravno vijeće HZZO-a imenovani su i državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, dr. Diana Delić-Brkljačić, Damir Bojčić i Edita Burčul, koja je jedna od osnivača stranke Hrvatska zora kojoj je nekad na čelu bio sadašnji ministar zdravlja Milan Kujundžić, piše Večernji list.

Iz Hrvatske zore je predsjednik upravnog vijeća KBC Osijek postao dr. Mario Puljiz te urolog iz Dubrave, dr. Ivan Savić, također iz Hrvatske zore, postao je član upravnog vijeća Vinogradske bolnice.

Član Mosta dr. Zlatko Vlajčić smjenjen je iz bivše bolnice ministra zdravstva, a na to je mjesto imenovana članica HDZ-a Grozdana Perić.

U upravnom vijeću Klinike za dječje bolesti za predsjednika je imenovan dr. Renato Mittermayer, umjesto dr. Tomislava Madžara koji je inače savjetnik predsjednice. U Vijeće te klinike ušao je i dr. Igor Čikara, također iz Hrvatske zore.

KUJUNDŽIĆ O STANJU U ZDRAVSTVU: ‘Dugove će platiti građani, nema tko drugi. I dalje će rasti… nemamo čarobni štapić’

 

Povratak na Net.hr