ZBOG POŽARA

KRSTIČEVIĆ: ‘Podnosim ostavku!’; KOLINDA: ‘To je apsolutno neprihvatljivo, on je odličan ministar’

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je podnio ostavku.

Jutarnji list donosi da je Krstičević podnio neopozivu ostavku zbog situacije vezane uz gašenje požara koji je pogodio Split i okolicu.

Ostavka je uslijedila nedugo nakon što je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da je Hrvatska vojska mogla ranije pomoći u gašenju katastrofalnog požara kod Splita i da treba provesti istragu o tome kako je požar izbio i proširio se.

“Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, a ja ni do ovog trenutka nisam dobio nikakav službeni zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su ‘izginuli’ u gašenju”, izjava je Krstičevića koju prenosi Jutarnji list.

Ubrzo nakon što je Krstičević objavio da podnosi ostavku, predsjednica je opet reagirala. Izjavila je da ne prihvaća ostavku ministra obrane Damira Krstičevića.

“Jako sam iznenađena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo. Vojska ne može sama izaći na teren već mora biti pozvana. I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku. Iako su znali da im je ona cijelo vrijeme na raspolaganju. Vojska je u konačnici odradila jako dobar posao”, izjavila je predsjednica za Jutarnji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr