'EMOTIVNA REAKCIJA'

KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO KOLINDI: ‘Nema tu emocija, reagirao sam instinktivno. Ne diram nikoga, ali ne može ni mene nitko dirati’

Nakon što je predsjednica Grabar Kiatrović u svom intervjuu za HRT rekla kako razumije emotivnu reakciju ministra Krstičevića uslijed koje je dao neopozivu ostavku, ali kako ne razumije zašto je došlo do izvrtanja njenih riječi, oglasio se i sam ministar Krstičević.

On se tijekom dnašanjeg dana uputio prema Dalmaciji i poručio kako mu treba odmora te da će nakon toga donijeti odluku, ali i kako će cijelo vrijeme biti u kontaktu s premijerom.

Komentirao je i svoju ’emotivnu reakciju’, kako ju je nazvala predsjednica Grabar Kitarović.

‘Nisam još čuo što je rečeno u intervjuu na televiziji, ali znam što sam prije čuo i kao vojnik sam reagirao. Ne dam na vojsku, jer je vojska sjajno odradila posao. Nema tu emocija, reagirao sam instinktivno kao ratni zapovjednik’, rekao je Krstičević za Jutarnji list.

Sve njegove reakcije su, kaže, rezultat vojničkog instinkta. ‘Znam što sam čuo, a imam obavezu čuvati Hrvatsku vojsku. Znam da smo pravovremenu apsolutno sve napravili, bio sam na terenu i pravovremeno sam reagirao, donosio odluke. Sudjelovao sam u svemu tome i znam što sam čuo’, kaže.

Dodaje i kako ne dopušta da se dira u njega. ‘Ne diram nikoga, svakome dajem da radi svoj posao, ali ne može ni mene nitko dirati. Slažem se da mogu pogriješiti, vojska može pogriješiti, ali u ovoj situaciji niti sam ja pogriješio, niti je vojska pogriješila’, dodaje.

PREDSJEDNICA O KRSTIČEVIĆU: ‘Razumijem ja njegovu reakciju, ali ne razumijem izvrtanje mojih riječi’

Povratak na Net.hr