KRISTINA (5) TREBA POMOĆ: / Njezina tužna priča počela je već s rođenjem, pomozimo joj da preživi

Udruga Ljubav na djelu pokrenula je humanitarnu akciju za petogodišnju Kristinu Hunjek iz Daruvara, kojoj je 2014. godine dijagnosticiran visokorizični neuroblastom nadbubrežne žlijezde.

7.12.2017.
18:10
Telegram
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Petogodišnja Kristina Hunjek, o kojoj je Telegram pisao još u siječnju dosad je prošla nekoliko ciklusa kemoterapija i zračenja. Jednom je operirana, a dvaput su joj transplantirali matične stanice. S obzirom na to da joj u hrvatskim bolnicama više ne mogu pomoći, Kristina će nastaviti liječenje u Španjolskoj.

Proveli smo dan u stanu u kojem žive roditelji kada im se djeca liječe od karcinoma. Ovo su njihove priče

Da bi djevojčica mogla nastaviti s liječenjem Udruga Ljubav na djelu pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstva. Ukupan iznos za bolničke troškove iznosi 149 tisuća eura, a obitelji će za put i trošak boravka u Barceloni trebati još 20 tisuća eura.

Tužna Kristina priča počela je već pri rođenju. Kristina se rodila 18. siječnja 2013. u Daruvaru, a prvi simptomi bolesti pojavili su se iste godine na jesen. Mama i tata, Željka i Vinko primijetili su da beba ima povećan trbuh i neobičnu kašastu stolicu. No pedijatrica ih je uvjeravala da je Kristina dobro. Tada je Kristina krenula u vrtić u kojem je boravila samo mjesec dana jer su je roditelji, zbog konstantne prehlađenosti, ispisali.

Karcinom se vratio

Njezini nalazi bili su uredni sve do ljeta 2014. godine. Pedijatrica je tada izjavila kako njihova beba ima krvnu sliku djevojke s menstruacijom i poslala ih u pakračku bolnicu. Kristina je iste večeri završila u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici gdje ih je dočekao mladi doktor, koji se dugo vremena trudio ostati raspoložen, a onda je mama Željka čula kako liječnici pričaju o karcinomu.

U jednom trenutku mama je čula kako doktor svojem kolegi, koji se tek pojavio u sobi, spominje riječ karcinom. I tako je obitelj Hunjek doselila u Zagreb kako bi njihova Kristina dobila adekvatno liječenje. Odradila je niz kemoterapija te je u proljeće 2015. puštena iz bonice, no u šestom mjesecu 2016. godine karcinom se vratio. Proširio se na kosti glave. Uslijedili su novi ciklusi kemoterapija i zračenja. Liječenje nije uspjelo i karcinom je metastazirao u trbušnu šupljinu.

Nalazi obavljeni u Klaićevoj bolnici u Zagrebu pokazali su kako malena Kristina ne može primiti lijek Dinatuximab beta koji se inače koristi u liječenju neuroblastoma. Ostalo je jeko malo opcija. S obzirom na to da su iscrpili sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, Hunjekovi u nedjelju putuju u bolnicu San Joan de Déu u Barceloni. Tamo će Kristina primati eksperimentalnu imunoterapiju koja se pokazala djelotvornom kod dvoje djece s istom dijagnozom iz Hrvatske.

Žiro račun humanitarne akcije Udruga Ljubav na djelu za Kristinu Hunjek:

Zagrebačka banka IBAN: HR4123600001502212733

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali