GRAD BUDUĆNOSTI / 'Raste' Rimčevo čudo: 'Kao da uzmete nekoliko kampusa i unaprijedite ih 10 puta. Posao je dobila lokalna firma'

Zurovec je kazao kako je za prvu fazu predviđeno da će na njoj raditi 700 ljudi

4.9.2021.
8:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Počeli su radovi na novom Campusu u Svetoj Nedelji koji će biti sjedište tvrtke Rimac automobila. Projekt je u fazi pripreme, a 30% je predviđeno za zelenilo. Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je da je ovo najveća investicija u tom dijelu Hrvatske.

''Na rubnom djelu Svete Nedelje ovo je vrlo bitna investicija. Osim što je jako velika, s obzirom da će nalaziti i proizvodnja, pa čak i dio za proizvodnju hrane, i sve će biti otvoreno po uzoru na uspješne kampuse u stranim državama. Ovo je kao da uzmete nekoliko kampusa i unaprijedite ih deset puta. Tako je zamišljeno i siguran sam da će tako i biti'', kazao je Zurovec za RTL Danas.

Ima govora i o adaptaciji dvorca

''Ovo je dobila jedna naša vrhunska lokalna firma. Drago mi je da oni rade. Ovo je jedno od najurednijih gradilišta koje sam uopće vidio. Možete vidjeti uredan iskop i prometnice, nema nereda i radovi idu žestokim tempom'', rekao je gradonačelnik.

Zurovec je kazao kako je za prvu fazu predviđeno da će na njoj raditi 700 ljudi, ali kako je tu i puno kooperantiskih firmi i manjih obrta. Rekao je kako je s Rimcem u telefonskom kontaktu.

''Ali mislim da je doista zadovoljan. Pogotovo sa odabirom firme. Tvrtka koja ovo radi radi uredno i brzo'', rekao je gradonačelnik.

''Ima govora i o adaptaciji dvorca, s obzirom da je ovaj projekt isto vezan za jedan od naših povijesno najvažnijih projekata. Bit će jako lijepih vijesti'', poručio je Zurovec.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali