KREĆE U ZDRAVSTVU / Covid potvrde nemaju alternativu: 'Za one koji se nisu cijepili, postojat će i prijelazno razdoblje. Dat ćemo svima vremena...'

'Zdravstvene ustanove moraju ostati mjesto za sigurno liječenje bolesnika. Sa zdravljem i životima se ne možemo igrati', poručio je ministar Beroš

20.9.2021.
16:48
Slavko Midzor/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pripreme za uvođenje obaveznih covid potvrda u Ministarstvu zdravstva su krenule, doznaje RTL. Naime, iz Ministarstva zdravstva potvrđeno im je da se potvrde mogu očekivati već početkom listopada.

"Zdravstvene ustanove moraju ostati mjesto za sigurno liječenje bolesnika. Sa zdravljem i životima se ne možemo igrati. Najavljeno uvođenje covid potvrda u zdravstvo upravo će omogućiti najveću moguću zaštitu svakom djelatniku i pacijentu. Poštujem svačija uvjerenja i stajališta, ali ja sam ministar zdravstva i na čelu sam resora čiji je zadatak osiguravati optimalne uvjete za liječenje svih hrvatskih pacijenata. Zato ove mjere nemaju i ne mogu imati alternativu", poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Prelazno razdoblje

Ministar Beroš nadodao je da cjepiva imamo, testova također te da vjeruje i dobre volje svih da „stvorimo sigurno okružje za sve nas“.

"Imamo prelazno razdoblje za zdravstvene djelatnike koji se nisu cijepili. Dat ćemo svima vremena da se odgovarajuće pripreme za redoviti rad. Pripreme su u tijeku kako bismo nesmetano krenuli s covid potvrdama početkom listopada. Činimo prvi korak u zdravstvenom sustavu koji je najranjiviji na ovu zarazu zbog naših pacijenata, a temelju toga imat ćemo rezultate i određeno iskustvo na osnovu kojih ćemo donositi daljnje odluke“, kazao je Beroš, istaknuvši da je najvažnije da u ovome trenutku zaštitimo sve naše pacijente i zdravstveno osoblje.

Potvrde i u socijalnoj skrbi

Covid potvrde mogle bi biti obavezne i u sustavu socijalne skrbi

Iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poručili su kako pokušavaju maksimalno doprinijeti zaštititi korisnika i djelatnika sustava socijalne skrbi. Te će u dogovoru i prema preporukama Stožera civilne zaštite donijeti odgovarajuću odluku oko obveze imanja COVID potvrde i skupina na koje će se to odnositi, paralelno i u koordinaciji sa sustavom zdravstvene skrbi.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali