PUT DO PRVE NEKRETNINE

KREĆU POTICAJI ZA KUPNJU STANA: Banke su osigurale ekstra nisku kamatu, poznato je kada sve počinje i koje uvjete morate ispuniti

Da biste dobili APN-ov kredit, ne smijete biti stariji od 45 godina te imati svoju nekretninu. Subvencije se kreću između 30 i 51 posto mjesečnih anuiteta, traju pet godina, a pokrivaju iznos do 100.000 eura

Natječaj za subvencionirane kredite za stanove kreće u rujnu, a već do sljedećeg tjedna banke moraju odlučiti o visini kamata koje će ponuditi, javlja Dnevnik.hr.

“Banke su omogućile mladima povoljnije uvjete financiranja od redovitih stambenih kredita te su najniže kamatne stope banaka na odobrene subvencionirane APN kredite u ožujku iznosile 2,19%. Banke će i nadalje aktivno sudjelovati u programu subvencioniranih kredita”, priopćili su iz Hrvatske udruge banaka.

Moguće ranije prijave

Anja Novak, koja je već našla stan koji planira kupiti, kazala je da će joj situacija biti puno povoljnija nakon kupnje u razgovoru s Novom TV.

UPITNE DRŽAVNE SUBVENCIJE ZA KUPNJU STANOVA: ‘Ako ne bude APN-a, ići će se na redovne stambene kredite’

“Sigurno će biti nekih 1000 kuna manje mjesečno. Jako puno to znači, pogotovo kad radiš, trebaš plaćati najam, režije, sve to, tako da se u svakom slučaju isplati”, otkrivši da sada još samo mora pripremiti papire za natječaj.

Prijave za građane kreću od 28. rujna, no prema pisanju Dnevnik.hr-a, mogle bi krenuti i tjedan dana prije, budući da su banke sklone ponuditi kamate kakve su bile i na proljetnom natječaju. Iz tog razloga, svi zainteresirani trebaju već sada od svojih banaka tražiti kreditnu sposobnost i početi s pripremom dokumentacije.

NOVA AFERA U APN-U?: Pomoćnik ravnatelja unajmio stan koji planira kupiti po nižoj cijeni: ‘Pa što smo mi? Građani drugog reda?’

Uvjeti natječaja trebali bi ostati isti kao i na proljeće. Da biste dobili APN-ov kredit, ne smijete biti stariji od 45 godina te imati svoju nekretninu. Subvencije se kreću između 30 i 51 posto mjesečnih anuiteta, traju pet godina, a pokrivaju iznos do 100.000 eura. Ono što je izuzetno bitno je da nakon što ste našli stan koji želite kupiti, pripremite vlasnički list, uporabnu dozvolu i izjavu da u svom vlasništvu nemate nekretninu, ne bi li ključeve od svoje nove nekretnine dobili što prije.

Povratak na Net.hr