A JOŠ NIJE NI LJETO / Spremite se na vrućine, jedan dio Hrvatske čekaju temperature i do 30 Celzijevih stupnjeva!

Slabe i umjerene bure bit će i u Dalmaciji u jutarnjim satima, a sredinom dana na otvorenom moru umjerenog sjeverozapadnjaka

9.5.2022.
9:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, uglavnom poslijepodne i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, i to ponaprije u zapadnim predjelima. Vjetar slab, samo uz pljuskove prolazno pojačan. Danju još malo toplije uz najvišu dnevnu temperaturu od 23 do 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a poslijepodne je, uz jači razvoj oblaka, moguć pokoji pljusak, praćen i grmljavinom. Bit će ugodno toplo uz većinom slab vjetar.

Image
KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA... /

Ako ste se nadali sunčanom vikendu, zaboravite: Danas idemo i do 26 °C, ali prema večeri stiže promjena i potrajat će

Image
KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA... /

Ako ste se nadali sunčanom vikendu, zaboravite: Danas idemo i do 26 °C, ali prema večeri stiže promjena i potrajat će

Umjerena bura u Dalmaciji

U gorju promjenjiva naoblaka s više sunca prijepodne, a poslijepodne veću vjerojatnost za kišu, lokalno i grmljavinu. Pokoji neverin bit će moguć i uz obalu sjevernog Jadrana, prije svega u okolici Rijeke i duž Velebitskog kanala gdje će bura još u prvom dijelu dana biti jaka, lokalno s olujnim udarima.

Slabe i umjerene bure bit će i u Dalmaciji u jutarnjim satima, a sredinom dana na otvorenom moru umjerenog sjeverozapadnjaka. Iako će dan obilovati suncem, uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući su u unutrašnjosti, a pokoji se neverin može protegnuti i do obale.

Na krajnjem jugu Hrvatske većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, češće u najtoplijem dijelu dana kada je moguć i pokoji lokalni pljusak u unutrašnjosti. Temperatura zraka ujutro od 12 do 16 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

U nastavku tjedna stabilnije i toplije

Idućih dana još malo toplije te većinom sunčano, u srijedu i četvrtak na Jadranu ponegdje i sasvim vedro. U utorak će još biti moguć pokoji pljusak duž obale, a zatim stabilnije, uz uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera.

I u unutrašnjosti u utorak nestabilno pa će većinom popodnevnih pljuskova biti ponajprije u zapadnoj Slavoniji te unutrašnjosti Dalmacije. Srijeda i četvrtak bit će najstabilniji dani u idućem tjednu, ujedno i vrlo topli, a u četvrtak će ponegdje biti i vruće", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U nastavku tjedna postupno stabilnije, što osobito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije, štoviše, temperature će u drugom dijelu tjedna biti primjerenije ljetu nego proljeću. Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dosegnuti i visokih 30, što osobito vrijedi za četvrtak, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču