TKO ĆE DOBITI POVJERENJE?

KREĆE BITKA ZA ZAGREB: Pljušte obećanja, svi se vide u drugom krugu, a otkrili su i prve poteze ako zauzmu tron metropole

Svi se kandidati vide i u drugom krugu, a građani imaju nešto više od dva mjeseca za proučiti programe, prosuditi obećanja i izabrati nasljednika Milana Bandića

Iako smo još daleko od službene kampanje za lokalne izbore, vikend je pokazao kako je borba za Zagreb dobrano počela. Kandidati za gradonačelnika družili su se s građanima, upozoravali na probleme: jedni na zapuštenu javnu infrastrukturu, drugi na probleme pojedinih naselja, treći predstavljali kako bi oni upravljali Zagrebom, javlja RTL.

Raštrkali su se diljem metropole, svi smatraju da Zagreb nema vremena za čekanje, a ako baš oni osvoje povjerenje građana znaju i što će prvo učiniti. “Ima toliko problema vezanih za vodoopskrbu, odvodnju, gospodarenje otpadom, upravljanje zelenim površinama, za promet, za vrtiće i škole toliko je problema da jednostavno ono što je najvažnije je promijeniti sustav upravljanja”, kaže Tomislav Tomašević.

“Konsolidacija gradskih financija i odgovorno upravljanje financijama je condicio sine qua non transparentnoj i uspješnoj obnovi grada i svih projekata koje planiram napraviti”, tvrdi Davor Filipović.

ANALITIČAR IH ‘SECIRAO’: Jedan je siguran, drugi je vojnik, treći trpi udare, a četvrti ima šansu. Ali, koliko će građana uopće izaći na izbore?

ŠKORO OTKRIO JE LI ON TROJANSKI KONJ: ‘Za nas Slavonce to je vrlo plemenita i draga životinja, puno vrijedi i to mi je kompliment’

Obnova Zagreba

Dio kandidata u prvom potezu cilja na pomoć potresom pogođenim Zagrepčanima. “Građane koji žive izvan svojih stanova zbog potresa i plaćaju visoke račune za struju i grijanje da ih izjednačim s građanima Banovine koji nemaju taj trošak, taj trošak će i njima biti skinut”, jasno će Joško Klisović.

“Naći ću sredstva da dobiju 100 postotnu obnovu, konstrukcijsku obnovu, jer 20 posto novca što ljudi trebaju dati ako su nezaposleni to je pokazatelj da su u jednako lošoj situaciji kao i oni u Petrinji, Glini i Sisku bez obzira što žive u Zagrebu”, ističe Vesna Škare Ožbolt.

“Konkretan prvi potez je da ću zaustaviti javnu nabavu Gornjogradske gimnazije koja iznosi preko 108 milijuna kn, a trebalo bi koštati 50 milijuna kuna…”, naglašava Zvonimir Troskot.

FILIPOVIĆ UZVRATIO ŠKORI: ‘Kad smo kod bajki, neka objasni kako je od adventskih kućica sagradio svoj dvorac’

Škoro u ratu s HDZ-om

Svoja obećanja dao je i Miroslav Škoro koji je iz centra grada najavio ulazak u utrku i započeo novi rat s HDZ-om na trećim izborima u tri godine. “To je onaj gospodin koji se zove Trnoružica spavao je 4 godine glasova za sve u zagrebačkoj Skupštini, sad se probudio i dijeli okolo lekcije, malo je zakasnio”, kazao je Škoro.

“On može pričati o bajkama jedino iz svog dvorca kojeg je sagradio novcima od advenstkih kućica i najskupljeg parkinga u Zagrebu, malo više sadržaja bi volio čuti, a  malo manje pričanja bajki”, uzvraća Filipović.

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević od subote ima i stranicu na društvenim mrežama, bavila se sadnjom stabala, ali ime kandidata stranke rada i solidarnosti još, kaže, nemaju. “Idući tjedan stranački sastanci dogovor na tijelima stranke i na vrijeme informacija predstavnicima medija”, istaknula je.

TOMAŠEVIĆ O ŠKORI: ‘Više ne mogu ni brojati koji je (on) po redu kandidat. Uvjeren sam da sam ja budući gradonačelnik’

Povratak na Net.hr