KRAPINSKO-ZAGORSKI ŽUPAN DEMANTIRA VIJEST O MINIJATURNIM MASKAMA: 'Županija nije niti naručila niti dijelila te maske'

'Krapinsko-zagorska županija nije naručila niti dijelila jednokratne dječje maske koje su prema navodima medija podijeljene učenicima u nekoliko osnovnih škola u Županiji',

21.9.2020.
19:22
Ni Zagorje malo

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar reagirao je na današnji tekst objavljen i na Net.hr-u o tome da je Županija nakon nedavnog skandala s nabavom divovskih zaštitnih maski podijeljenih tamošnjim učenicama, sada "ispravila" grešku podijelivši učenicama maske koje su "komično premale". Naime, kako je objavio portal Ni Zagorje malo, a potom prenijeli drugi mediji, neke od zagorskih škola učenicima su podijelile maske čija veličina ne odgovara niti djeci vrtićke dobi.

'Nije provjerena osnovna informacija...'

Ispravak župana Željka Kolara, sukladno Zakonu, prenosimo u cijelosti.

"Krapinsko-zagorska županija nije naručila niti dijelila jednokratne dječje maske koje su prema navodima medija podijeljene učenicima u nekoliko osnovnih škola u Županiji. Portal NiZagorjemalo.hr u svom članku navodi dobivanje premalenih maski u školama, a da nije provjerio osnovnu informaciju o tome tko je maske dostavio školi. Portal nije kontaktirao niti Županiju niti je tražio informaciju iz predmetnih škola o tome čije su maske", poručuje krappinsko-zagorski župan.

'Očito se radi o pojedinačnoj donaciji'

"Time je postupio izrazito neprofesionalno te učenike, njihove roditelje, učitelje i građane doveo u zabludu te pokrenuo niz neistinitih i neprovjerenih medijskih članaka na ovu temu, a sve stavljajući na teret županu Željku Kolaru. S obzirom da maske nisu dostavljene od strane Županije, očito se radi o pojedinačnoj donaciji. Kao što je istaknuto na konferenciji za medije , razjašnjena je cjelokupna situacija koja se dogodila početkom mjeseca vezana uz pogrešku prilikom distribucije te je upućena javna isprika, a nove maske uredno su podijeljene kako bi svi učenici mogli započeti novu školsku godinu".

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali