OČEKUJE SE KAOS U PROMETU / Nove muke za Zagrepčane! Dijelovi grada neće imati tople vode - uskoro kreću radovi na gigantskom projektu

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL / Ilustracija

Trajanje prekida isporuke tople vode ovisi o opsegu radova, u rasponu od jednog do više dana

21.4.2023.
22:56
Zarko Basic/PIXSELL / Ilustracija
Play logo

Nove muke kreću krajem ovog mjeseca za Zagrepčane jer se nastavlja zamjena cijevi zagrebačke vrelovodne mreže. Vlasnici stanova i kuća priključenih na mrežu stoga mogu računati na kraće prekide opskrbe toplom vodom, doznaje Jutarnji list.

"Pripremni građevinski radovi revitalizacije vrelovodne mreže Zagreba započet će krajem travnja, kako bi završetkom ogrjevne sezone, u svibnju, mogli započeti strojarski radovi, a nakon provođenja procedure faziranja, znat će se točan datum završetka svih radova revitalizacije", navode u HEP Toplinarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CESTE SU BILE POD VODOM /

Krenuli su radovi nakon puknuća cijevi u Zagrebu: Dio građana ostao je bez vode, ali Grad je odlučio priskočiti u pomoć

Image
CESTE SU BILE POD VODOM /

Krenuli su radovi nakon puknuća cijevi u Zagrebu: Dio građana ostao je bez vode, ali Grad je odlučio priskočiti u pomoć

U nekim kvartovima je dovršena obnova, a negdje nije ni počela

Raspored zamjene cijevi napravljen je prema gradskim kvartovima tako da su dosada odrađeni dijelovi Donjega grada, Srednjaka, Gajeva, Staglišća, Trešnjevke, Savice, Vrbika, Kruga, Folnegovićeva naselja, Sigeta i Borovja. U tim kvartovima planiran je dovršetak zamjene cijevi do kraja ove ili tijekom iduće godine.

U cjelini je dovršena obnova vrelovodne mreže na Sigečici, u Dugavama, Trnskom, Sopotu i na Malešnici. Preostali su Rudeš, Voltino, Cvjetno naselje, Jarun, Utrine i Travno, čiji stanovnici također mogu očekivati radove na novoj mreži u ovoj i idućoj godini.

Projekt vrijedan 92 milijuna eura

Trajanje prekida isporuke tople vode ovisi o opsegu radova, u rasponu od jednog do više dana. Zbog radova se očekuju i poteškoće u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je i o jednoj od najvećih infrastrukturnih investicija kod nas, vrijednoj 92 milijuna eura, za koju je HEP Toplinarstvo osiguralo sufinanciranje Europske unije od 75 posto ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna starost cijevi u gradskom vrelovodu, prije početka radova u svibnju 2021., bila je 39 godina, a jedan od "signala" da je mreža dotrajala, brojna su puknuća cijevi. Između 2012. i 2017., prema podacima HEP Toplinarstva, zabilježene su 432 intervencije zbog kvarova na mreži vrelovoda, uz troškove popravka od milijun eura!

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo