NITKO NIJE POTVRĐEN

KOVAČIĆ: “Do srijede bi se trebali znati svi prijedlozi za ministarska mjesta”

Zastupnik Mosta Ivan Kovačić izjavio je u ponedjeljak kako očekuje da će mandatar Tihomir Orešković dostaviti Mostu mišljenje o njihovim kandidatima za ministarska mjesta, o čemu će u utorak raspravljati Nacionalno vijeće stranke, a svi prijedlozi bit će poznati do srijede.

“Ministri nisu utvrđeni, samo su kandidati Mosta otišli na razgovor s mandatarom pa čekamo povratnu informaciju sutra na Nacionalnom vijeću, gdje ćemo dalje raspravljati o tome. Mislim da bi se do srijede trebali znati svi prijedlozi za ministarska mjesta”, rekao je Kovačić novinarima u Saboru.

O tome tko je sve bio na razgovoru s mandatarom nije želio govoriti, no poručio je kako za sada nitko od kandidata nije potvrđen kao budući ministar.

PROPAO PRIJEDLOG: HDZ pojasnio da je želio izbjeći ekscese u raspravi o Oreškoviću

Kovačić je rekao da kandidatima Mosta koji su predloženi mandataru nije glasnogovornik stranke Nikola Grmoja, kojega se spominjalo kao mogućeg ministra unutarnjih poslova. “Nikola do sada nije bio kandidat i za sada ostaje kao dogradonačelnik u Metkoviću”, rekao je.

Nada se da zastupnici neće odugovlačiti

Kovačić je potvrdio kako je na sjednici predstavnika saborskih klubova u ponedjeljak dogovoreno da se rasprava o imenovanju premijera i ministara u petak neće ograničavati samo na klubove, već će svaki zastupnik moći raspravljati o toj temi.

On se nada da zastupnici neće odugovlačiti i da ih se neće svih 151 javiti za riječ, te ističe kako će se o novoj Vladi glasovati prije isteka 30-dnevnog roka koji je mandataru dala predsjednica Republike. “Ako se rasprava i prebaci u subotu, mislim da ne postoji razlog da se dalje otegne, izglasavanje premijera i Vlade će sigurno biti obavljeno prije isteka bilo kakvog roka”, rekao je Kovačić.

HDZ-ov JOSIP VIDOVIĆ: Mijo Crnoja kandidat je za ministra branitelja

Potvrdio je da su klubovi, ovisno o broju zastupnika, podijelili mjesta predsjednika i potpredsjednika saborskih radnih tijela, od čega su Mostu pripala tri predsjednička i dva potpredsjednička mjesta. “U fazi smo dogovora, a naši su prijedlozi odbori za Ustav, zdravstvo i regionalni razvoj”, dodao je.

O imenima ljudi koji će voditi odbore Most će još raspravljati, a Kovačić je potvrdio kako je jedan od kandidata za potpredsjednika Sabora Mostov Robert Podolnjak.

Povratak na Net.hr