NIŠTA OD SLOBODE

KOVAČEVIĆU ODBIJENA ŽALBA: Do daljnjeg ostaje u Remetincu, baš kao i drugi akteri Afere Janaf

Moguće je da će USKOK tražiti produljenje istražnog zatvora jer im je on određen zbog utjecaja na svjedoke, a još uvijek nisu ispitivani svi svjedoci

Bivši šef Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ostaje u Remetincu do daljnjeg. Kako javlja Večernji list, njegovu žalbu je odbilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. No, nije odbijena samo Kovačevićeva žalba, nego i ostalih suosumnjičenih iz Afere Janaf.

Prije malo više od mjesec dana njima je određen istražni zatvor koji im ističe 7. travnja. Istražni zatvor im je određen nakon što je Kovačević opet priveden.

ŠTO DRAGAN KOVAČEVIĆ IMA NA DUŠI? Jučer, čini se, nije dovršio svoju obranu; I danas bi trebao biti ispitan u USKOK-u

Moguće je da će USKOK tražiti produljenje istražnog zatvora jer im je on određen zbog utjecaja na svjedoke, a još uvijek nisu ispitivani svi svjedoci. Predloženo je ispitivanje 30 svjedoka te ih je do sada ispitano oko 15, piše Večernji list.

Pored Kovačevića, do daljnjega će u remetinečkom zatvoru ostati i bivši direktor sigurnosti Janafa Vlado Zorić, vlasnik tvrtke Cefis Ivan Širić te Edo Seifried, šef firme M.G.S. Nakon uhićenja Kovačević je iznio obranu i njome porekao djelo koje mu se stavlja na teret, ali je nakon par dana sam zatražio da opet iznese obranu.

Kako bi izašao iz Remetinca, sve je htio priznati. Iznio je obranu, ali priznanje nije bilo takvo da bi USKOK predložio ukidanje istražnog zatvora za Dragana Kovačevića.

DRAGAN KOVAČEVIĆ IPAK NIJE SVE PRIZNAO? Uskok poslao kratko priopćenje: ‘I nadalje postoji osnova za istražni zatvor!’

Povratak na Net.hr