IZNENAĐEN IZJAVOM

KOVAČ BURNO REAGIRAO NA NAJAVE DA VIŠE NEĆE BITI MINISTAR: ‘To je rijetko viđena bedastoća’

Od kada je čelnik HDZ-a Andrej Plenković od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dobio mandat za sastavljanje Vlade, ne prestaju nagađanja o imenima budućih ministara.

Nakon što su u srijedu mandatar za sastav nove hrvatske Vlade Andrej Plenković i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier podnijeli ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, njihova dosadašnja kolegica u EU parlamentu, Dubravka Šuica, najavila je Stiera kao novog ministra vanjskih poslova.

DUBRAVKA ŠUICA OTKRILA U BRUXELLESU: Davor Ivo Stier bit će novi ministar vanjskih poslova!

Plenković informaciju o Stieru kao ministru resora vanjskih poslova nije želio komentirati nego je naglasio kako će imena svih ministara koji će činiti novu Vladu Republike Hrvatske objaviti ‘u paketu’.

Informaciju da je Šuica najavila Davora Stiera kao novog ministra vanjskih poslova prokomentirao je dosadašnji ministar vanjskih poslova Miro Kovač, koji je, kako javlja reporterka N1 televizije, kazao da je ‘to bila rijetko viđena bedastoća’.

Stier je jedan od najbližih suradnika šefa HDZ-a i mandatara Andreja Plenkovića. Kao i Plenković bio je zastupnik u Europskom parlamentu, a nakon što je Plenković preuzeo palicu nad Hrvatskom demokratskom zajednicom Stier je postao politički tajnik HDZ-a.

Mandatar Vlade i predsjednik HDZ-a Plenković i predsjednik Mosta Božo Petrov u utorak su najavili da će Vlada biti formirana sredinom sljedećeg tjedna.

Povratak na Net.hr