Kosor uvjerena da će Hebrang u drugi krug

‘S obzirom na naša iskustva s izlaznim anketama, sigurna sam da Hebrang ide u drugi krug i sigurno bi rezultat i u ovom trenutku bio znatno drukčiji da se nije morao boriti protiv mnogih’, kazala je Kosor pri ulasku u središnjicu HDZ-a.

I predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uvjerena je da će stranački predsjednički kandidat Andrija Hebrang ući u drugi izborni krug, a još jednom je naglasila da je Hebrang imao i ima punu potporu stranačkog vodstva i predsjednice.

arti-200912270315006″Kao što vidite, dr. Hebrang je imao potpunu potporu i vodstva HDZ-a i moju. Mislim da sam to mnogo puta pokazala i dokazala”, rekla je Kosor novinarima ulazeći u stranačku središnjicu.

Kazala je kako je vrlo zadovoljna rezultatima koje Hebrangu daju izlazne ankete.

“S obzirom na naša iskustva s izlaznim anketama, sigurna sam da Hebrang ide u drugi krug i sigurno bi rezultat i u ovom trenutku bio znatno drukčiji da se nije morao boriti protiv mnogih”, rekla je Kosor.

arti-200912270218006Dodala je da će se stranka pripremati za drugi izborni krug, naglasivši da to govori kao predsjednica HDZ-a, a da kao predsjednica Vlade može reći samo kako se nada da će budući predsjednik usko i dobro surađivati s Vladom.

Kako večer odmiče, u Hebrangov stožer dolazi sve više stranačkih dužnosnika, a među njima je zamjenik predsjednice Darko Milinović, koji je rekao kako je i očekivao da će Hebrang ući u drugi krug.

arti-200912270185006Kazao je i kako se na ovim izborima borio rekordan broj kandidata, a da će se u drugom krugu borba voditi između ljevice i demokršćanske opcije te da se nada pobjedi demokršćana.

Osim Milinovića, u stranačkoj su središnjici i ministri Božidar Kalmeta, Gordan Jandroković i Bianca Matković te potpredsjednik stranke Vladimir Šeks.

Povratak na Net.hr