Kosor: To je ispod dostojanstva g. Borkovića

Iako se glasnogovornik Vlade u Šibeniku trudio kontrolirati pitanja upućena Jadranki Kosor, novinari su ipak dobili premijerkin komentar na izjave Branka Borkovića, zapovjednika snaga u Vukovaru, koji je kazao da mu je premijerka prijetila.

Premijerka Kosor je s četvero ministara u petak u Drnišu i Šibeniku otvorila dva gradilišta, a potom obišla i šibensku Tvornicu lakih metala (TLM). Naravno, nije mogla izbjeći pitanja o najavi zapošljavanju 150.000 ljudi ove godine, što su neki stručnjaci ocijenili nerealnim.

“Pa ja sam vrlo jasno o tome govorila na sjednici Vlade. Govorila sam o projektima nekoliko ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Govorila sam o brojkama, o sredstvima koja su planirana za ovu i sljedeću godinu. I na temelju izračuna i ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje rekla sam i ova predviđanja. Ja vas podsjećam i da je u prošloj godini zaposleno 147 tisuća ljudi, što je bilo 20 posto više nego u 2009. godini. Samo bi bilo dobro da to netko jednom i objavi, da to jednom netko i kaže, da to netko jednom govori”, nastojala je objasniti svoj optimizam Jadranka Kosor.

Matijaševićevi ‘srdačni izljevi’

Uz prisustvo Paula Vandorena, šefa Delegacije EU u Hrvatskoj, u Drnišu su otvoreni radovi na gradnji vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava te pročistača otpadnih voda, koje konačno više ne bi trebale zagađivati rijeke Čikolu i Krku. Potom je pokraj Šibenika pokrenuta gradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Bikarac, a oba projekta većim se dijelom financiraju iz europskih financijskih fondova.

Bila je to prigoda za ponovno obostrano izražavanje zadovoljstva “zbog skorog završetka pregovora i zatvaranja poglavlja”.

U TLM-u je pak Kosor bila vrlo zadovoljna velikim uspjehom jer je donesen Zakon o prodaji jeftinije hrvatske struje mostarskom Aluminiju, dobavljaču sirovine za TLM, čime su sačuvane tisuće radnih mjesta u tom poduzeću i kod kooperanata, rečeno je. S vrlo srdačnim izljevom zahvalnosti Vladi RH pokazao se i sindikalist Ozren Matijašević te drugi predstavnici Uprave TLM-a.

‘Borković se natječe u nabacivanju blatom’

Bilo je i pokušaja upita koji se nisu ticali posjeta TLM-u, no glasnogovornik Vlade RH Mladen Pavić naznačio je da bi se prvo trebalo pitati o TLM-u. Ipak, provuklo se i pitanje o medijskim napisima po kojima je Branko Borković, zvan Mladi Jastreb, izvijestio da mu je “premijerka zaprijetila da se ne bavi njima jer će se oni pozabaviti njime”.

“Gledajte, ja doista ne mislim komentirati i neću komentirati svakakve vrste kleveta koje se izriču. Zaista je to ispod mog dostojanstva, ali i ispod dostojanstva gospodina Borkovića. Tako da mi nije drago jedino što se na neki način uključio u natjecanje tko će se više blatom i lažima baciti na mene ili na Vladu, ali svatko bira svoj put”, rekla je Jadranka Kosor.

Vezani članci:

arti-201102040421006
arti-201101130506006
arti-201005180175006
arti-201005080271006
arti-201005140056006

Povratak na Net.hr