Kosor: Nije bilo rasprave o ukidanju harača

Jadranka Kosor izjavila je u Iloku kako na sastanku s predstavnicima sindikata i poslodavaca nije bilo riječi o ukidanju kriznog poreza i smanjenju stope PDV-a, već o mogućnostima za još jaču suradnju.

”Bit ću prva koja će tražiti da porez ukinemo u cijelosti ili jednu stopu, ako pokazatelji budu takvi da će omogućiti stabilnost financija”, rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Poručila je kako će vlada nastaviti s nedavno predloženim projektima stanogradnje. Po njezinim riječima, iako su neki u javnosti ideju o poticanju stanogradnje ”izrezali u komadiće” u samu začetku, mnogi je podupiru te se idući tjedan na vladinoj sjednici očekuje i prijedlog zakona.

Vlada ovaj tjedan očekuje prve naznake rezlutata mjera poduzetih u jačanju gospodarskih aktivnosti, koje je Vlada, kako je podsjetila, radila u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom, HBOR-om i poslovnim bankama.

”Cilj nam je bio da novac odnosno kredite i poticaje dobiju oni koji mogu ostati na nogama, a za sve druge, koji se nalaze u osobitim gospodarskim teškoćama što nisu vezane uz globalnu krizu, radimo dodatne projekte”, navela je Kosor.

Pozvala je gospodarstvenike da ne čekaju, već da se javljaju poslovnim bankama jer, kako je obrazložila, nije riječ o projektu koji će biti ”dirigiran” iz vlade ili biti vezan uz bilo kakav politički utjecaj, već je stvar poslovnih banaka.

Također je poručila kako će se Hrvatska i dalje brinuti za Hrvate u BiH te na tu brigu neće utjecati vladina namjera da donese zakon o prebivalištu jer, kako je kazala, nitko ne može imati dva prebivališta.

”Naša je ustavna obveza brinuti se za Hrvate u BiH, ali hrvatska se vlada isto tako zauzima za BiH kao trajnu jedinstvenu državu triju konstutivnih naroda”, istaknula je Kosor.

Premijerka je u Iloku svečano otvorila obnovljeni dvorac obitelji Odescalchi, stalni novi postav Muzeja grada Iloka i Muzej na otvorenom – Dvor kneževa iločkih, obnovljenih u sklopu vladina projekta i Razvojne banke Vijeća Europe ”Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok- Vukovar-Vučedol”.

Prethodni članak:

arti-201002150745006

Povratak na Net.hr